Diari La Veu del País Valencià
Una manifestació ‘desobedient’ clama a València contra la ‘llei mordassa’
EP / València

La marxa, no comunicada a la Delegació del Govern, va partir a les 19.30 hores des de la plaça Sant Agustí i va acabar entorn de dues hores després a l’Institut Lluís Vives, amb motiu del tercer aniversari de les protestes estudiantils conegudes com la ‘Primavera Valenciana’ que van tenir lloc al febrer de 2012.

En aquest punt han llegit un manifest contra la norma i la “repressió” i en reivindicació de “solidaritat i amnistia”. Per al col·lectiu, la ‘llei mordassa’ preveu “sancions desorbitades” per a accions que abans eren considerades faltes, com concentracions no comunicades, accions en el parlament o en el congrés o fer esport en un espai públic no autoritzat.

Des de la campanya unitària ‘Juntes Sense Por’, mantenen que “amb aquesta llei es criminalitza l’ús col·lectiu i popular dels espais i és un pas més en la integració de l’espai urbà i públic en la lògica i aprofitament del capitalisme i el control social per a garantir els interessos de les elits i el mercat”. “És evident que l’objectiu que persegueix aquesta nova legislació repressiva és estendre la por per controlar aquesta societat i que ningú lluite perquè canvie”, asseguren.

Al llarg del recorregut, un grup de persones ha realitzat pintades en sucursals financeres i establiments comercials i s’han viscut moments de tensió, especialment quan dos joves han colpejat amb martells els aparadors d’una gran superfície situada en el carrer Colom i un vianant, a la vista dels fets, ha apartat un dels joves. Açò ha provocat espentes entre tots dos i per part d’altres participants, que han eixit corrent davant l’aproximació dels efectius policials que seguien la manifestació.

Durant tota la marxa, els participants han corejat consignes com ‘llei mordassa és part de l’estafa’, ‘la repressió no ens pararà’, ‘la lluita és l’únic camí’ o ‘desobeïm les vostres lleis’, entre altres lemes.

Comparteix

Icona de pantalla completa