Diari La Veu del País Valencià
La UDEF destapa altres dos actes de Rajoy pagats en negre pel PPCV

Miguel Angel Campos / Madrid

Els annexos de l’últim informe de la UDEF avançat per la cadena SER, que reflecteixen la comptabilitat B de la filial valenciana de la Gürtel, Orange Market, desvetlen que el Partit Popular valencià va pagar amb almenys 90.000 euros en negre l’organització, per part de la trama, de dos actes de Mariano Rajoy a València.

En concret, segons els documents, el PP valencià va abonar el 3 d’octubre de 2007 un total de 60.000 euros en concepte d’“avançament acte Fira València Rajoy 28/10/2007”; i altres 30.000 per la “resta acte Rajoy 29/09/2006”.

El primer va ser el gran acte de presentació de la candidatura de Mariano Rajoy a la Presidència del Govern estatal per a les eleccions generals de 2008, que va comptar amb tota la cúpula del partit i el suport durant el míting de l’alcaldessa de València, Rita Barberà, i del llavors president de la Generalitat i del PP valencià, Francisco Camps.

El segon, celebrat en el Palau dels Arts de València, va constituir el primer acte de la precampanya de les eleccions autonòmiques i municipals de 2007, que va comptar amb la participació del hui president del Govern espanyol.

Fins ara, i segons l’escrit de la Fiscalia Anticorrupció que investiga la peça del finançament il•legal del PP a València, es coneixien altres dos actes en els quals va intervenir Rajoy, abonats a la Gürtel amb diners B. En concret, el 12 de maig de 2007 (“Acte Rajoy Alacant, 16.882,22 euros”) i el 28 de febrer de 2008 (Acte IFA Rajoy, 27.264 euros).

Aquest article s’ha publicat en Cadena SER. Traducció La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa