Diari La Veu del País Valencià
L’advocacia de la Generalitat recomana que el Consell es persone penalment en Nóos
ACN / València

El servei jurídic del Govern valencià recomana que exerciti l’acció penal per rescabalar els seus drets en els contractes signats per la Generalitat Valenciana amb l’Institut Nóos que dirigia Iñaki Urdangarín.

Així consta en l’informe jurídic que ha donat a conéixer Esquerra Unida del País Valencià. Els advocats del Consell consideren que “arribat el moment de decidir quines accions concretes es volen exercitar en un procés penal, l’actuació normal és exercitar l’acció penal (acusació particular) amb l’acció civil”.

Els serveis jurídics afegeixen que en cas d’actuar penalment “s’ha de determinar la persona o persones a qui es dirigeix l’acusació i la qualificació dels fets”.

L’advocacia continua assenyalant que exercir accions civils “comporta una escassa incidència en la qualificació penal, a més de no exercir la posició penal acusatòria”. Els advocats recorden que els precedents condicionen les actuacions dutes a terme per la Generalitat Valenciana en altres casos com el ʹcas Cooperacióʹ, el ʹcas Emarsaʹ o en casos de violència de gènere”, on sempre s’ha actuat penalment.

Ignacio Blanco amb els periodistes

Aquestes són les conclusions de l’informe sol·licitat pel grup Esquerra Unida del País Valencià i fet públic per la formació. El grup parlamentari va sol·licitar el passat 31 de gener “còpia íntegra i literal de l’informe emès pels serveis jurídics valorant la personació de la Generalitat Valenciana en el procés penal que instrueix el jutjat número 3 de Palma”.

EUPV va realitzar la seua sol·licitud després d’unes declaracions d’Alberto Fabra el passat mes de desembre en què va assegurar que es personaria en el procés penal si els serveis jurídics així ho consideraven. En canvi, la Generalitat Valenciana s’ha personat de manera civil reservant-se l’acció penal.

El diputat d’EUPV, Ignacio Blanco, ha valorat la decisió assenyalant que Fabra ha fet tot el contrari del que recomana l’advocacia. Blanco ha dit que Fabra “prefereix protegir els interessos de Camps i Barberá que els interessos de la Generalitat Valenciana” i que “actua més com a president del PP que com president de la Generalitat Valenciana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa