Diari La Veu del País Valencià
Ajuntament i València C.F. acorden reprendre les obres del nou Mestalla
ACN / València

Segons ha informat el consistori, el club abonarà en nou terminis el deute més els interessos, una xifra de 23,3 MEUR a pagar en 10 anys. L’alcaldessa Rita Barberá ha qualificat de “molt satisfactori” l’acord i ha remarcat l’esperit de col·laboració que ha hagut per ambdues parts per desblocar aquest deute, un cop que l’entitat esportiva “ha deixat enrere les enormes dificultats per les quals travessava i en què no podia fer front a aquest pagament”.

“Ara l’horitzó està molt més clar “, ha dit l’alcaldessa. L’Ajuntament de València ha informat que va taxar en 45.437.000 euros la parcel·la de 70.000 metres quadrats a l’avinguda de les Corts Valencianes que cedia al València per construir un estadi hui encara inacabat.

A canvi el consistori rebia 18 parcel·les ubicades en diferents punts de la ciutat amb una superfície total de 73.550 metres quadrats. Com la taxació d’aquestes parcel·les, ascendia a 25.625.000 euros, al València li quedava pendent d’abonar a l’Ajuntament una diferència de 19.800.000 euros, dels quals farà un pagament immediat, en el moment de signar l’escriptura, del 5%, per un import de 990.846 euros, un altre pagament de 1.400.635 euros el 15 d’octubre (incloent ja interessos), i la resta en altres nou pagaments successius.

L’Ajuntament de València té com a garantia executable en cas d’impagament una hipoteca “líquida i realitzable” sobre el terciari del nou estadi i sobre l’aparcament que està previst construir en el seu subsòl, amb capacitat per a més de 3.000 cotxes.

Sobre les 18 parcel·les que el València va lliurar també a l’Ajuntament, l’objectiu, segons el consistori, és el de construir-hi equipaments esportius municipals.

Comparteix

Icona de pantalla completa