Diari La Veu del País Valencià
EUPV denuncia que Educació s’ha gastat 54 milions en barracons
RedactaVeu / València

La portaveu adjunta d’EUPV en les Corts Valencianes ha acusat a la consellera Català de “mentir descaradament” quan digué que Fabra acabaria amb els barracons en aquesta legislatura: “a les dades ens remetem; dels 181 centres amb barracons, en 22 encara no s’ha licitat, en tres s’està licitant, en un ja està licitat, i sols tres estan en construcció”.

Sanz ha recordat l’auditoria de 2013 dels comptes anuals de CIEGSA que critica que no es compleix el principi de concurrència perquè no se sotmet periòdicament a licitació el subministrament i, per tant, incompleix la Llei de contractes del sector públic”. Segons l’auditor “l’impacte total de les pròrrogues de contractes relatius al subministrament d’instal·lacions educatives provisionals en l’exercici 2013 ha sigut de 4,7 milions d’euros aproximadament”, ha indicat Sanz.

A més a més, la parlamentària d’esquerres ha criticat l’opacitat que regna en la Conselleria d’Educació: “En la plataforma de contractació de la Generalitat, a penes figuren sis anuncis d’adjudicació del que denominen instal·lacions educatives provisionals”.

Per això, la formació d’esquerres reclama una comissió d’investigació per arribar al fons d’una gestió ruïnosa que, en el marc del desmantellament dels serveis públics, ha deixat un forat de 250 milions d’euros, 15.000 xiquets i xiquetes en barracons i 154 centres amb fibrociment i que, a més, no ha resolt les necessitats d’escolarització”.

Comparteix

Icona de pantalla completa