Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia, Iberdrola i Cofrents recorren l’absolució dels activistes de Greenpeace
València / RedactaVeu / ACN

La Fiscalia, l’empresa Iberdrola i l’empresa de seguretat Casesa han presentat un recurs d’apel•lació contra la sentència del jutjat número 11 de València que absolia de penes de presó el passat desembre les 17 persones que varen protestar a l’interior de la central nuclear de Cofrents (Vall de Cofrents) el 2011.

L’organització ecologista Greenpeace, que ha informat dels recursos, ha presentat escrits d’impugnació als recursos d’apel•lació i també contra la sentència, que va absoldre penalment els activistes però els condemnava a multes de 1.080 euros cadascun per danys a la central. Així mateix, condemnava a indemnitzar Iberdrola amb 2.232 euros pel trencament de la tanca d’accés a la central.

“Novament es vol criminalitzar Greenpeace recorrent una sentència que absol els activistes, i que no va deixar ombra sobre la protesta pacífica i la tasca informativa independent del fotoperiodista”, ha declarat Mario Rodríguez, director de Greenpeace a l’Estat espanyol. Rodríguez ha afegit: “No impediran que seguim lluitant pacíficament perquè es pose fi a la perillosa, insegura i cara energia nuclear i s’aposte per les energies renovables”.

El 15 de febrer de 2011, 16 activistes i un fotoperiodista, Pedro Armestre, varen accedir a la central i varen realitzar una acció de protesta, pintant ‘Perill nuclear’ sobre una de les torres de refrigeració. S’enfrontaven a possibles penes de dos anys i huit mesos de presó, així com a una multa i indemnitzacions de gairebé 360.000 euros per Greenpeace com a presumpte responsable civil subsidiari.

Imatge de la pintada a una de les torres de refrigeració. Foto: Greenpeace.

El total de les indemnitzacions de la sentència ascendeix a 19.512 euros. El fotoperiodista Pedro Armestre s’exposava a les mateixes penes que els activistes i va quedar absolt de tots els càrrecs.

Els 17 acusats per l’acció, en una sala de vistes de la Ciutat de la Justícia de València. Foto: José Soler (ACN)

Els 17 acusats, moments abans del judici . Foto: José Soler (ACN)

Comparteix

Icona de pantalla completa