Educació ‘oculta’ informes de les cistelles de bàsquet defectuoses dels centres

Mònica Oltra : 'Tant nosaltres com a grup de l’oposició, com sobre tot els pares i mares d’alumnes dels nostres centres educatius tenim dret a saber si les instal·lacions esportives que utilitzen els nostres fills són segures'
24 febrer 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
Segons la portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís i candidata de la coalició a la Presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, “s’ha de tindre en compte que la revisió i substitució de les instal·lacions esportives dels col·legis valencians va sorgir després del tràgic accident que es va produir en un institut de Vilamarxant en novembre del 2010, quan un jove de 15 anys va morir després de caure-li damunt una cistella de bàsquet”.
 
L’Institut de Biomecànica de València a instància de la Conselleria d’Educació va realitzar una inspecció d’equipaments esportius en els centres educatius. A finals de 2011 els centres educatius van rebre comunicació de la Conselleria sobre els resultats de les inspeccions sobre les seues instal·lacions esportives, bàsicament cistelles de bàsquet, i en els casos d’informes desfavorables se’ls anunciava que l’empresa adjudicatària del material esportiu retiraria i substituiria eixes instal·lacions.
 
Oltra realitzà el passat mes de desembre una sèrie de peticions de documentació a la Conselleria d’Educació per conèixer el contingut dels informes realitzats per l’IBV sobre els equipaments esportius dels Instituts d’Educació Secundària i la documentació relativa a la retirada de cistelles de bàsquet en mal estat.
 
La consellera d’Educació, Cultura i Esports, Maria José Català, ha respost a estes sol·licituds d’Oltra dient que estes peticions “estan formulades amb excessiva generalitat” i que per atendre-les “serà necessari que concrete els centres educatius en què està interessada”.
 
Segons Oltra “la consellera Català ens ofereix novament tota la seua opacitat i manca de transparència per a impedir que des de l’oposició fiscalitzem la seua gestió al front d’Educació en un tema tan important com la seguretat de les instal·lacions esportives dels centres educatius. Des de Compromís portem des del 2012 reclamant conèixer el resultat d’estes inspeccions i substitucions de les cistelles de bàsquet dels centres educatius i la resposta de Català sempre és donar-nos allargues amb arguments ridículs. Tant nosaltres com a grup de l’oposició, com sobre tot els pares i mares d’alumnes dels nostres centres educatius tenim dret a saber si les instal·lacions esportives que utilitzen els nostres fills són segures”.
 
“Que la consellera Català ens seguisca ocultant a estes alçades la informació i els informes sobre la seguretat de les cistelles de bàsquet ens preocupa molt perquè no sabem si la raó és simplement la típica opacitat del govern del PP per dificultar la labor de l’oposició o que volen amagar que encara queden cistelles que no estan en condicions i que poden posar els xiquets en perill. Això és una qüestió amb la qual la consellera no hauria de jugar i hauria de facilitar tota la documentació als grups de l’oposició i als pares i mares que òbviament estan preocupats per la seguretat dels seus fills”, ha conclòs Oltra. 
next