Diari La Veu del País Valencià
ERPV presenta ‘Valencià, paga i calla’, document sobre l’espoliació fiscal al PV

RedactaVeu / València.

Esquerra Republicana del País Valencià ha presentat la nova edició de “Valencià, paga i calla: el preu d’ofrenar noves glòries a Espanya”, un document elaborat per la secretaria de política econòmica d’ERPV sobre l’espoliació fiscal al País Valencià. El text, actualitza les dades del document presentat fa dos anys, amb nous indicadors de com el dèficit fiscal afecta al benestar dels valencians i les valencianes.

Segons Joan Vea, secretari de política econòmica d’Esquerra Republicana del País Valencià i un dels autors del document “l’actual situació fiscal del País Valencià posa en greu risc la cohesió social. Amb uns transferències que ni tant sols cobreixen el 80% de les despeses en sanitat, educació i protecció social, no podem fer front als grans reptes que tenim al davant. Per a Esquerra Republicana, un dèficit fiscal de 3874 milions d’euros com l’estimat per a 2013 fa impossible desplegar polítiques pròpies imprescindibles per a capgirar la situació que patim”

Vea ha afegit que “Davant la situació d’extrema gravetat des del Govern Espanyol només arriben declaracions despreciables i cap compromís, com també ocorre en matèria d’inversions i infraestructures. En lloc d’un finançament just ens condemnen a crèdits que augmenten el deute públic i deterioren els serveis públics amb l’exigència de més retallades. Només si els valencians tenim dret a decidir sobre com gestionem els recursos que produïm amb el nostre esforç i treball podrem capgirar la situació. Fins ara tots els intents de reforma del finançament han sigut pedaços que no han solucionat el problema de fons: dins Espanya som pagadors de primera i ciutadans de tercera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa