Diari La Veu del País Valencià
El fiscal demana que es confirme la pena de 8 anys per a Rafael Blasco
EP / Madrid

Durant la celebració de la vista de revisió dels recursos presentats contra la sentència dictada pel Tribunal Superior del País Valencià (TSJ), el fiscal Álvaro Redondo ha defensat que l’exsubsecretari de la conselleria Alexandre Català, l’excap del servei de Cooperació Marc Llinares i l’exdirector general d’àrea Josep María Felip, condemnats en aquesta peça per altres delictes però absolts per malversació, eren conscients de l’existència d’irregularitats en el repartiment d’1,8 milions, procedents de fons públics i que havien de destinar-se a labors humanitàries.

Català i Marc Llinares van ser condemnats a quatre anys, sis mesos i un dia de presó per prevaricació i falsedat documental. Per la seua banda a Felip li van imposar set anys d’inhabilitació per un delicte de prevaricació. En el cas de Llinares, la Fiscalia ha sol·licitat una modificació de la condemna ja que considera que va incórrer en malversació però no en els altres dos delictes amb els quals el va vincular el tribunal d’instància.

El TSJ valencià, que va condemnar per aquests fets un total de sis alts càrrecs de la conselleria, entre ells Rafael Blasco, i tres particulars de la Fundació Cyes, va considerar que els tres acusats als qui afecta el recurs del fiscal no van intervenir en la trama fins després que els fons públics es posaren a la disposició del beneficiari.

Comparteix

Icona de pantalla completa