Diari La Veu del País Valencià
Un prestigiós professor de Harvard prega a Barberà la retirada del PGOU

RedactaVeu / València.

El professor de l’Escola d’Arquitectura del Paisatge de la Universitat de Harvard, Carl Steinitz, un dels màxims exponents de la seua àrea de coneixement, ha enviat aquesta setmana una carta (adjunt) dirigida a l’alcaldessa de València, Rita Barberá on demana la retirada del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que suposa la desaparició “irreversible d’una gran quantitat d’horta ancestral, que per això mateix, s’ha de protegir”, segons han informat fonts de la campanya ‘Per l’Horta’.

En la missiva, Carl Steinitz mostra la seua “preocupació” i “inquietud” per aquest nou Pla “que projecta infraestructures en zones en perfecte estat”, tant a nivell paisatgístic com en plena producció agrícola.

Carl Steinitz és un dels màxims referents de l’arquitectura del paisatge, compta amb el segell de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i imparteix classes a l’Escola d’Arquitectura del Paisatge de la Universitat de Harvard. Entre les matèries de les quals és màxim exponent destaca: mètodes de planificació del paisatge i anàlisi i maneig dels recursos visuals.

Per al professor Steinitz, la conservació del paisatge és un indicador tan valuós com qualsevol un altre per mesurar la competitivitat d’una ciutat i en el cas de València, l’horta, “li atorga una identitat i singularitat única al món”. Segons el reconegut professor de Harvard, és “alarmant” que el PGOU no contemple cap mesura per al futur de l’horta i en aquest sentit, exigeix a l’alcaldessa la retirada del Pla i la planificació d’un nou document que tinga en compte l’horta periurbana com a bé estratègic.

Assessorament per a fer un nou document que protegisca l’horta

En aquest sentit, com a director de nombrosos estudis de planificació sobre paisatges de gran valor en perill, mostra el seu suport i assessorament per a l’elaboració d’un nou document que contemple la protecció de l’horta periurbana.

Segons es pot llegir en la carta, el professor manifesta que el PGOU “eliminarà el paisatge límit de la ciutat”, definit com el més valuós, el que envolta la pròpia ciutat.

Car recordar, que a més de Carl Stenitz, s’han sumat a la campanya valencians que resideixen fora de l’Estat espanyol, així com altres eminents catedràtics d’universitats estrangeres com Boston o Edimburg. Així mateix, el Fòrum Mundial de la Sobirania Alimentària que se celebra en Mali tenbia previst aprovar aquesta setmana una declaració de suport, igual que La Via Camperola d’Europa.

Comparteix

Icona de pantalla completa