Diari La Veu del País Valencià
Al Tall rebrà el Reconeixement ‘Passet a Passet’
Sixto Ferrero/Cocentaina

El proper 7 de març al Centre Cultural “El Teular” de Concentaina (19.30h.) tindrà lloc el XIè Festival de Colles. Com és habitual, participarà la colla local i organitzadora, la Colla de dolçaines i tabalsMal Passet i una colla convidada, que en aquesta ocasió ha estat, l’Ensemble de dolçaina i percussió de la Ciutat de València.

La Colla de dolçaines i tabals “Mal Passet” fou fundada l’any 1999 i des de l’any 2004 dins de les diverses activitats que organitza es troba el Festival de Colles. Pel festival han passat colles de prestigi com “La Xafigà” de Muro, “La Degollà” d’Alcoi, “La Inestable” d’Algemesí o “La Socarrà” de Xàtiva, entre altres. L’any 2009, fent coincidir l’efemèride del naixement de la colla, decidiren establir un reconeixement públic i periòdic a alguna personalitat, associació o institució que haguera destacat en el món de la dolçaina i el tabal.

Aquest reconeixement compta amb el vistiplau de l’Ajuntament de Concentaina qui exerceix d’amfitrió i garant. En aquesta edició 2015, el Reconeixement serà per al grup de folk “Al Tall”, segons justifiquen els organitzadors “per la seua llarga trajectòria i per ser uns dels pioners en la reinterpretació de la tradició musical i sonora del País Valencià”. El Reconeixement “Passet a Passet” ha recaigut fins ara en Xavier Richart (2009), Francesc Miquel Vicedo i Pérez (2010), José Rafael Pascual Vilaplana (2011), al Seminari de música de l’IES “Pare Arques” dinamitzat per Josep Alcover i Pons (2012), Hipòlit Agulló (2013) i Obrint Pas (2014).

Els components del grup Al Tall, en una imatge d’arxiu.

Pel que fa a la colla invitada, l’Ensemble de dolçaina i percussió de la Ciutat de València, cal afegir que és una agrupació de curta edat, nascuda al caliu de l’Escola de música tradicional de la Ciutat de València, va fer el seu primer concert el 23 de maig de 2014, després de fer un procés selectiu amb l’objectiu d’aconseguir una formació altament qualitativa formada per intèrprets de música tradicional de sòlida formació i reconegut prestigi.

Comparteix

Icona de pantalla completa