Diari La Veu del País Valencià
El Consell nega a Compromís els expedients dels permisos d’investigació mitjançant el ʹfrackingʹ
RedactaVeu / Castelló

Els diputat autonòmics de Compromís, Mònica Oltra i Josep Maria Pañella, fent ús del que disposa l’article 12 del Reglament de les Corts Valencianes, van demanar tindre còpia, a ser possible en format electrònic, de la documentació inclosa en les tres sol·licituds de permís d’investigació d’hidrocarburs impulsat per la Mercantil Montero Energy, a les comarques de Castelló, (Aristòtil, Pitàgores i Arquímedes).

Aquesta petició es va fer el 27 de desembre, i és ara, quan responen “denegant la informació ni en format electrònic ni en paper, i convidant als diputats a que si volen veure part dels mencionats expedients, aquests es troben actualment en tramitació i poder ser consultats en la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, demanant prèviament citaʺ, expliquen des de Compromís. Però ja adverteix, en la seua resposta, el Conseller Bruch, que “també integren els expedients plecs segellats, que contenen els projectes d’investigació, que només podran obrir-se en el moment procedimental oportú”, afegeixen.

El reglament de les Corts reconeix que els diputats tindran la facultat de recaptar les dades, informes i documents administratius, en paper o en suport informàtic de les administracions públiques de la Generalitat, que obren en poder d’aquestes i de les institucions, organismes i entitats públiques empresarials dependents de la mateixa, i també tenen dret a rebre directament o a través del seu grup parlamentari la informació i documentació necessària per al desenvolupament de les seues tasques.

En aquest cas, en lloc de facilitar còpia de la documentació sol·licitada, “es convida a què els diputats vagen a buscar-la, i ja se’ls adverteix que precisament la part interessant de la documentació no podrà ser vistaʺ, lamenten.

De moment es desconeix la data d’obertura dels plecs segellats, però el diputat Josep Maria Pañella ja ha demanat cita a la Conselleria per poder intentar “almenys veure” la documentació, petició a la qual la Conselleria encara no ha posat data.

Aquesta setmana, ha estat notícia precisament que el PP ha votat en contra a les Corts Valencianes, de la proposta de llei presentada per Compromís, per demanar declarar al País Valencià territori lliure de fractura hidràulica, com s’han declarat altres territoris.

Comparteix

Icona de pantalla completa