Primera Intifalla: Rita dimissió!

1 març 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

Com ja és tradicional, l’1 de març comencen les mascletaes a la plaça de l’Ajuntament de València, una mascletà que ha disparat la pirotècnia Peñarroja de la Vall d’Uixó.

Però, a banda del soroll dels masclets i el foc aeri, també la festa ha tingut el seu vessant reivindicatiu, aquesta vegada a càrrec del moviment Intifalla  i més després de la lamentable ‘actuació’ de l’alcaldessa Rita Barberà en la Crida.

El lema de la primera Intifalla de la mascletà d’aquest 1 de març ha sigut  ‘Contra la corrupció i el seu sistema podrit! Rita dimissió!’, i el dia 19  tancarà les protestes falleres una Intifalla multicolor de ‘Comiat popular de Barberà! 

La defensa de la llengua i la cultura valenciana, el record a l’educació i la sanitat públiques, de l’horta de València, del feminisme, dels barris de València, del dret a l’habitatge i les protestes contra l’absència de responsabilitats per l’accident de metro de València, la Troika, la Islamofòbia, el fracking, les prospeccions petrolieres, la revisió del PGOU de València, i l’IVA cultural, conformen, entre d’altres, els eixos de les protestes d’enguany de les Intifalles. 

Dilluns la segon Intifalla es celebrarà sota el lema: Per unes falles populars, crítiques i en valencià!

 

 
next