Diari La Veu del País Valencià
Un agent mediambiental, ferit greu en un incendi davant el silenci de GVA
RedactaVeu / València

El divendres passat, 27 de febrer, passades les 13 hores, es va declarar un incendi prop de la gasolinera de l’autovia A-7 al terme de Sagunt on es van cremar uns 3000 m2 de pinar adult.

Segons denuncia el Sindicat dAdministració Pública de la CGT, els mitjans de comunicació, “presumiblement segons la informació facilitada per la Conselleria de Governació”, informaren dels fets detallant tots els mitjans d’extinció que van actuar, “excepte els Agents Mediambientals, que són ignorats una vegada més, encara que va ser un Agent Mediambiental el primer a arribar a l’incendi i el primer a començar les labors d’extinció en solitari, fins l’arribada dels Bombers”.

Principì d’infart

Les mateixes fonts sindicals apunten que “per causa del sobreesforç i el fum”, aquest agent va patir un principi d’infart i va haver de ser evacuat en ambulància, “per això sembla que els responsables d’extinció d’incendis de la Generalitat no creuen que siga prou important per informar la premsa”. Afortunadament, lAgent Mediambiental que va sofrir l’accident “no va ser ingressat i està a l’espera de fer-se les proves mèdiques pertinents”.

El sindicat CGT recorda que “no és la primera vegada que passen fets similars i solament quan hi ha morts, com en l’incendi de la Torre de les Maçanes al 2012, on van morir dos companys: un agent mediambiental i un brigadista, es va informar del tema”, mentre que a la resta d’incendis “sembla que els Agents Mediambientals són transparents “.

La CGT crida l’atenció del Consell perquè prenga nota d’aquesta falta d’atenció cap al col·lectiu dAgents Mediambientals, “que constitueix un col·lectiu de personal funcionari que compleix una tasca fonamental en la prevenció i extinció dincendis forestals, i que massa vegades esta sent ningunejat per la mateixa Administració de la qual depèn”.

La llei de Monts preveu restriccions a la funció dels agents com a policies judicials. Foto: AEAFMA

“Nou atac” amb la Llei de Monts estatal

El Sindicat denuncia també un nou atac a aquest col·lectiu, que es vol materialitzar mitjançant la reforma de la “Ley de Montes” estatal, que preveu una “restricció important” a la seua funció actual com a policia judicial, “que impedirà desenvolupar la tasca d’investigació i denúncia de possibles delictes mediambientals”.

La reforma de la Llei suposarà, segons CGT, “apartar els Agents d’una funció molt especialitzada” i que “no sentén si no és perquè el Govern vol relaxar o eliminar el control sobre l’acompliment de la normativa mediambiental”.

Crida a fer una ‘vaga a la japonesa’

Per tot això, la CGT fa una crida a tots els Agents Mediambientals perquè es declaren en “vaga a la japonesa ” i exerciten amb el “màxim rigor i escrupolositat les seues funcions de policia judicial”, de forma que es treballe més i millor, “que és el que més molesta a aquesta Administració que té una obsessió per eliminar els controls sobre l’incompliment de la legislació ambiental –una manifestació més del nivell de corrupció de l’administració del PP-, sobretot allò relacionat amb la investigació de delictes, abans que entre en vigor la reforma de la Llei de Monts estatal i els ho prohibisquen”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa