Diari La Veu del País Valencià
A la Pobla Llarga també es permet que es maltracte el valencià
RedactaVeu / La Pobla Llarga

“S’ha fet popular aquesta setmana el despropòsit de l’alcaldessa Rita Barberá, però a la Pobla Llarga també es permet que es maltracte la llengua valenciana, potser per voler llançar la pàgina web abans de les eleccions sense haver-li oferit totes les hores de treball necessàries perquè quedara digna. Ací tot es fa en pla electoralista. Soler governa malament perquè només busca seguir d’alcalde. La Pobla Llarga no li importa”, denuncia la portaveu del grup socialista, Neus Garrigues.

Navegar per la nova pàgina de l’ajuntament suposa una infinitat de sorpreses, amb traduccions del nom del poble (que passa a ser “la Puebla Larga”), el nom de l’alcalde (que passa de ser Rafael Soler Vert a Rafael Soler Verde) o de monuments patrimonials històrics del municipi.

A més, hi ha fragments traduïts que no tenen cap sentit i uns altres en els quals es barregen dos idiomes o que no respecten el criteri formal que s’exigeix. Apareixen paraules en valencià mal escrites com “pobletanos”, “poné”, “sugeriments”, “noticies”, “teléfon” o “antigüetat”.

Íntegrament, la nova web no serveix als ciutadans i ciutadanes de la Pobla perquè ha sigut preparada a tota velocitat, sense respectar els mínims criteris lèxics per a no suposar una ofensa a la gent que aprecia la seua llengua i que espera que les seues institucions la cuiden per al manteniment futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa