TV3 emetrà un especial ‘Ovidi per Ovidi’

Serà el pròxim 10 de març, coincidint amb els 20 anys de la mort del cantautor i actor alcoià. En paral·lel a la producció d’aquest documental, Televisió de Catalunya presentarà al seu Portal un web dedicada a Ovidi Montllor
3 març 2015 01:00h
Mural al CCOM d'Ovidi Montllor.
RedactaVeu / Barcelona

“De nano, la meva mare, quan em trobava malament, em feia una llimona escorreguda i no sé per què funcionava”. Aquesta confidència de l’Ovidi Montllor dóna peu a la proposta visual del programa especial que televisió de Catalunya emetrà el pròxim 10 de març coincidint amb el 20 aniversari de les ‘vacances’ del cantautor alcoià.

“Ovidi per Ovidi” dóna la veu directament al mateix Ovidi Montllor. Jordi Lara i Ramon Millà s’han capbussat als arxius de Televisió de Catalunya i la Fonoteca de Catalunya Ràdio, on s’hi troben unes quatre hores d’entrevistes a l’artista, i han seleccionat les declaracions de l’Ovidi que ens condueixen en primera persona pel seu pensament artístic i el seu itinerari vital.

Són, doncs, les mateixes paraules de l’Ovidi, completades visualment amb fotografies i retalls de premsa de l’arxiu personal del cantautor, les que ens introdueixen a les tretze cançons o recitacions que l’artista alcoià va interpretar en diferents programes històrics de TVC i que també s’inclouen al documental.
Un dels temes que podrem redescobrir és, per exemple, la versió de “Dos anònims”, que Ovidi Montllor va interpretar des de Pals, acompanyat de Toti Soler, en l’emissió inaugural de Televisió de Catalunya, el 10 de setembre de 1983.

Amb aquesta proposta “singular”, deixant de banda els testimonis de terceres persones i les valoracions de la posteritat per donar la paraula a l’Ovidi mateix, Televisió de Catalunya fa una “aportació exclusiva” a la memòria i a la vigència de l’obra de l’alcoià. Un artista incòmode que deia el que calia dir amb contundència i tendresa alhora.

Nou web 
 
En paral·lel a la producció d’aquest documental  documental de Ramon Millà i Jordi Lara, amb guió de Jordi Lara, Televisió de Catalunya presentarà al seu Portal un web dedicada a Ovidi Montllor, que inclourà material complementari.
 
El web posa a disposició del públic el visionat del documental, a més d’altres continguts descartats al muntatge final. Un recorregut alternatiu per la vida d’Ovidi Montllor, amb fotografies, entrevistes, cançons i fragments tant de la seva faceta de cantant com la d’actor.  Alhora, hi haurà una finestra a les aportacions dels espectadors a través de twitter i es posarà a disposició del públic una selecció de cançons del cantautor d’Alcoi.
 
 
Llimona escorreguda

 “De nano, la meva mare, quan em trobava malament, em feia una llimona escorreguda i no sé per què funcionava”. Aquesta confidència de l’Ovidi és la que dóna peu a la proposta visual del programa.
 
“La llimona és el cítric de la seva terra, però és també l’àcid de la crítica social que impregna la seva obra. Llimones tallades, apilades, espremudes damunt la terra, són el leitmotiv de la careta i fil conductor visual del programa”, apunten des de TVC.


next