Diari La Veu del País Valencià
Toledo sobre la paga extra: “La culpa va ser del ‘xa-xa-xà’”
Europa Press / València

El missatge, remès via WhatsApp, arriba després de la reacció pública del síndic del PSPV, Antonio Torres, en la qual va reconèixer que coneixia que se’ls anava a reintegrar el 97 per cent de la paga extra a la qual van renunciar en 2012 i, a més, va advertir amb fer públics els noms dels qui no accediren a retornar-la, atès que és voluntari el seu reintegrament -per a equiparar-se als funcionaris de la Generalitat-.

Així, Francisco Toledo, que va accedir en esta legislatura a la bancada socialista, va traslladar el següent missatge als seus companys: “Com la immensa majoria de vosaltres, no he participat en cap de les decisions de l’indecent xou de la paga extra, però com vosaltres sóc patidor d’aqueixes decisions””. Després d’açò, encara que sense citar a ningú, pregunta si “assumiran algun tipus de responsabilitat o demanaran perdó les persones del nostre partit que sí que les han pres”.

Fonts de la formació socialista consultades per Europa Press han explicat que, encara que no pose noms, este missatge va dirigit al portaveu del grup socialista, Antonio Torres, i a la vicepresidenta segona de la Mesa de les Corts, Ana Barceló. Així mateix, assenyalen que la majoria dels diputats socialistes subscriuen “fil per randa” les paraules del seu vicesíndic, Francisco Toledo.

“La culpa, del xa-xa-xà’ que el PP els va ensenyar a ballar”

Toledo, en este sentit, lamenta que, “per com s’estan desenvolupant les coses sembla que aqueixes paraules no figuren en el seu diccionari”. “Sembla que tot s’arregla retornant a corre-cuita el que, per art de birlibirloque, ha aparegut en els nostres comptes corrents. Solament amb açò. Sembla que la culpa va ser del ‘xa-xa-xà’ que el PP els va ensenyar a ballar”.

“Però sabem que no és així, sabem que hi ha qui naix sabent ballar ‘xa-xa-xà’ i ho porta ballant tota la vida”, agrega i retrau que “hi ha qui gràcies a l’habilitat de ballar-lo ha tingut una llarga vida política dins del nostre partit”.

Per contra, el síndic adjunt del PSPV defensa que ell és “dels de la responsabilitat, no dels del ‘xa-xa-xà’”. Per tant, “tinc tots els nombres per a tenir curta vida. Tan curta com que si ningú dels nostres dóna la cara i deixa de ballar el xa-xa-xà, si ningú assumeix cap responsabilitat, jo no seguiré en política la pròxima legislatura i deixaré el partit per poder denunciar amb tota llibertat i duresa, no com en este escrit, aqueixes pràctiques que res tenen d’honrat ni d’esquerra”.

“He vingut a treballar, no a ballar”

“Companys, jo he vingut a treballar en política no a ballar el ‘xa-xa-xà’, així que si estem en un partit seriós i responsable, a l’altura del que demana i es mereix la nostra militància i els nostres votants, jo estic disposat a seguir en política, en el front o en la rereguarda. Però si em demanen que balle, que ningú compte amb mi”.

D’altra banda, Francisco Toledo explica que ja ha retornat “el que va aparèixer” en el seu compte corrent, però al seu judici, “açò no és suficient” i “algú ha d’assumir la responsabilitat del que ha passat”.

“Regenerar la política passa perquè bandegem d’ella el ‘xa-xa-xà’ i que passe a ser només un bonic ball. Regenerar-la passa per assumir responsabilitats i deixar el ‘xa-xa-xà’ per a la pista de ball, aqueix ball que com diu la cançó, a un que el va ballar el va tornar un barrut per la més pura casualitat”. Per finalitzar, assenyala que aquest text també el remet al secretari general del PSPV, Ximo Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa