Diari La Veu del País Valencià
Alumnes de la UPV proposen solucions als reptes arquitectònics de Riba-roja
RedactaVeu / Riba-roja

Al voltant de 400 estudiants i professors del Taller d’Urbanisme i Paisatge de la Universitat Politècnica de València (UPV), després d’estudiar durant pràcticament un curs complet el terme municipal de Riba-roja de Túria, han proposat solucions als principals reptes arquitectònics de la localitat des de diversos àmbits de recerca.

Estos van des de l’estudi del front fluvial, les urbanitzacions residencials de la zona, les infraestructures de transport, els teixits urbans consolidats o pendents de consolidació, el casc històric, l’entorn de l’antiga estació del ferrocarril, els espais naturals, els cultius agrícoles i els recorreguts entre els nuclis poblacionals de la ciutat valenciana.

Vista del municipi. Foto: Ajuntament de Riba-roja.

Exposició

Totes estes recerques s’emmarquen en el conveni de col•laboració subscrit el passat mes d’abril de 2014 entre l’alcalde de Riba-roja de Túria, Francisco Tarazona, i el rector de la UPV, Francisco Mora, que permetia als alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA-UPV) realitzar treballs acadèmics i de recerca en este terme municipal relacionats amb l’ordenació territorial, urbanística, mediambiental i paisatgística.

Els millors treballs resultants dels centenars de recerques realitzades s’han reunit en una exposició de lliure accés al castell de la localitat del Camp del Túria.

Maqueta d’un dels projectes. Foto UPV

Situat al costat del riu Túria i amb una població superior als 20.000 habitants, el terme municipal de Riba-roja de Túria té una superfície de 6.500 hectàrees i la seua base econòmica depèn en bona mesura de l’agricultura. Posseeix també diversos polígons industrials -relacionats principalment amb els materials ceràmics i de construcció- i un recinte emmurallat.

Este ha sigut el camp de treball dels alumnes, la responsable del projecte, Carmen Blasco, professora del Departament d’Urbanisme de la UPV, ha explicat que “principalment, s’ha estudiat la connexió del nucli amb les segones residències, algunes idees per a revertir el desenvolupament actual del municipi d’esquena al riu o problemes derivats de la forta concentració industrial. En estos tres àmbits, s’han aportat les solucions que més possibilitats tenen de transformar el municipi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa