Ajornat el desallotjament a Ca Esperança

Els jutjats de Torrent ajornen dos mesos el desallotjament a l’edifici d’Aldaia ocupat per sis famílies
5 març 2015 01:00h
El jutjat número 2 de Torrent ha ajornat dos mesos el desallotjament.

Sergi Tarín / Aldaia.

El jutjat número 2 de Torrent ha ajornat dos mesos el desallotjament d’una mare i dos fills al bloc conegut com a Ca Esperança, al barri del Crist a Aldaia. El jutge ha estimat així un escrit de l’advocat de la Sareb, el denominat “banco malo”, que gestiona l’immoble, propietat de Mare Nostrum. En eixe text, segons fonts de la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca) de l’Horta Sud, el lletrat insta a una pròrroga a l’espera d’arribar a un acord amb tots els veïns del bloc: una vintena, amb almenys tres menors, dos majors i un malalt amb una discapacitat del 46%. De fet, els contactes entre la PAH i la Sareb s’havien iniciat fa dos setmanes i havien quallat en una primera reunió aquest dilluns amb la mediació de Viviremos, empresa propera a la Sareb.
 
A més, segons les mateixes fonts, el magistrat de Torrent també ha considerat els darrers recursos presentats per la PAH, que demanava una especial protecció dels menors escolaritzats així com tindre en compte la sentència comunitària de març de 2013 en què el Tribunal de Justícia europeu condemnà la legislació espanyola de desnonaments.
 
L'ajornament allibera la tensió a l’immoble, on hi havia el temor que el desallotjament provoqués un efecte dominó en la resta de cases. Ara, segons la PAH, s’inicia un procés de conversa meteòric amb la Sareb per garantir un lloguer social. El principal objectiu és que els actuals veïns no siguen dispersats a altres habitatgrd i es puga mantindre Ca Esperança com a símbol i exemple. Demà divendres, a les 12 hores, la PAH ha convocat una roda de premsa en l’immoble per explicar en profunditat les condicions de l’ajornament.
 
http://www.laveupv.com/imatges/noticies/0-esperanza.1.jpg
 
next