Els escolars de Montserrat ja tenen autobús

Gràcies a la recaptació del calendari eròtic protagonitzat per les seues mares
7 gener 2013 01:00h
EFE / Mónica Collado / Montserrat
 
Els pares i els xiquets que hui esperaven a la parada, han rebut l'autobús amb ovacions i aplaudiments i alguna mare emocionada no ha pogut evitar que li caiguera alguna llàgrima i fins i tot, abans que se’n anara el nou transport escolar, han destapat un parell de botelles de cava com si els haguera ‘tocat la loteria’.
 
"És el millor regal de Reis que s’haja pogut fer a un xiquet", ha comentat Silvia Cisneros, que pregonava orgullosa que ix de ‘guerrillera’ en el mes de desembre del calendari. Les mares han coincidit en assenyalar que estan ‘molt contentes’ d'haver aconseguit diners suficients perquè 35 dels més de 80 xiquets afectats per les retallades en l'autobús puguen deixar d'anar a peu al col·legi i han manifestat la seua intenció de seguir avant amb les seues protestes perquè ‘recapacite’ la Conselleria d'Educació. Els alumnes que poden disposar ara del microbús són els que més ho necessiten i els fills de ‘les mares que més s'han mogut’, segons expliquen.
 
Silvia Lucas, protagonista del mes de maig del calendari, ha agraït el gest ‘solidari’ de molta gent que els ha ajudat, a pesar ‘de l'època de crisi’. Aquesta mare ha anunciat que a finals de mes tenen previst un partit de futbol amb els veterans del València CF i una desfilada de moda per seguir recaptant fons. "Açò és un projecte molt bonic que està tirant endavant, som unes mares que ens hem unit que no pararem i arribarem on faça falta pels nostres fills", ha assenyalat i ha assegurat que es tracta “d’una lluita de fons" perquè també volen que el col·legi, que té 625 alumnes, deixe d'estar en barracons. Per a ella, l'autobús "és un pegat", per açò ha demanat a la Conselleria d'Educació que "recapacite", ja que en altres poblacions sí s'ha reposat el servei i s'ha preguntat què tenen localitats com Alboraig, Xiva, Paterna i L'Eliana que no tinga Montserrat per haver recuperat el seu autobús.
 
La Conselleria d'Educació va comunicar a l'inici de curs que al col·legi no es disposaria d'autobús escolar si l'habitatge de l'alumne estava a menys de tres quilòmetres del col·legi, però donada l'orografia de Montserrat, alguns dels xiquets han hagut de caminar fins a sis quilòmetres per anar al centre escolar. Silvia Lucas assegura que en les poblacions citades "tampoc compleixen la normativa" però s'ha restablert el servei pel qual exigeix saber "què criteris segueixen i que deixen de mentir". Una altra de les improvisades models del calendari eròtic, Yolanda Peiró, ha relatat que el trajecte que a peu era "impossible fer-ho amb carros i motxilles per camins de pedres" i "molt perillós" com ho han fet fins ara, per carretera, la qual cosa allargava el recorregut dels tres quilòmetres en línia recta a sis quilòmetres.

Per a Inma Carratalá és "com si ens haguera tocat la loteria" perquè "per fi" els seus fills "no fan els sis quilòmetres caminant i tenen un autobús". "Crec que totes la mares hem plorat este matí; els xiquets estaven molt nerviosos i la meua filla no volia ni desdejunar", ha afirmat i ha assegurat que en les cartes als Reis, "tots els xiquets demanaven autobús i autobús". Eva María Casas, que fa doblet en el calendari en els mesos de juny i novembre, també ha relatat que quan el dissabte li preguntava al seu fill que volia per a Reis "no demanava un cotxe com qualsevol xiquet, demanava l'autobús per anar al col·legi".
 

 
next