Diari La Veu del País Valencià
Sant Roc guanya el primer premi a la promoció del valencià en els llibrets
Europa Press / València

La falla Sant Roc de Torrent ha obtingut el primer premi, dotat amb 2.000 euros. El segon guardó, amb 1.500 euros, ha anat a la falla La Malva d’Alzira. El tercer premi, amb 1.000 euros, ha estat per a la falla El Mocador de la ciutat de Sagunt. Alhora, el quart guardó, dotat amb 900 euros, l’ha obtingut la falla Sagrada Família de Gandia, mentre que el cinqué, dotat amb 800 euros, se l’ha emportat la falla Borrull-Socors de la ciutat de València.

Aquest concurs ha adquirit gran prestigi i presència entre el món faller des que va començar a atorgar-se en 1993. L’excel·lent qualitat dels llibrets presentats ha fet molt difícil la decisió del jurat. La gran diversitat en l’estil, la presentació, la creativitat, l’enginy, la gràcia dels textos i l’originalitat són factors que s’han tingut en compte a l’hora de valorar els llibrets.

Els premis seran atorgats a les comissions falleres en un acte oficial que se celebrarà, com ja es va fer l’any passat, al monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana. Aquests premis se sumen als que la Conselleria d’Educació i Cultura va atorgar el dia 26 de febrer als llibrets de les festes de la Magdalena. La convocatòria d’aquests guardons s’emmarca dins l’aplicació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, que té entre els seus fins el foment de les manifestacions culturals del País Valencià, especialment les que utilitzen el valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa