Diari La Veu del País Valencià
Benidorm ofereix a la família de Pere Maria Orts l’edició dels seus dos llibres inèdits
RedactaVeu / València

Navarro va acudir al costat d’altres representants institucionals i polítics, a més de la majoria dels components de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que van voler acompanyar la família de l’investigador valencià Pere Maria Orts en el seu últim adéu.

Entre els assistents, el president de la Generalitat, Alberto Fabra; el líder del PSPV, Ximo Puig; i entre els representants de Benidorm van acudir els regidors Antonio Pérez, Manuel Agüera, i el director de Turisme de la Generalitat, Sebastián Fernández.

El funeral va estar presidit pel sacerdot Miquel Navarro, qui a més és acadèmic, i va ser amic personal de Pere Maria Orts. La missa es va celebrar en valencià i en llatí, en homenatge al gran investigador de temes relacionats amb la història de Benidorm.

L’alcalde va donar el condol personalment a la família i els va oferir la possibilitat que l’Ajuntament de Benidorm edite les dues novel·les inèdites sobre Benidorm de l’acadèmic, en cas que declinen la possibilitat, que ho faça l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Orts va cedir al seu nebot Vicente Ibáñez Orts dues novel·les escrites en la seua joventut, que transcorren en el Benidorm dels anys trenta. Una es diu Benizalema i l’altra Les paraules en l’arena i estan redactades en castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa