L’AVL aprova la creació de la Medalla de la institució i acorda concedir-la a Pere Maria Orts

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat la creació d’una distinció en forma de medalla per a reconéixer els mèrits d’aquelles persones o institucions que s’han caracteritzat per les seues aportacions valuoses al valencià i, amb caràcter extraordinari, ha acordat concedir aquest guardó a Pere Maria Orts i Bosch a títol pòstum.
6 març 2015 01:00h
Pere Maria Orts, presidint una mesa d’edat.
RedactaVeu / València

L’acord de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua inclou a més una sèrie de propostes, que es concretaran en les pròximes setmanes, per a homenatjar l’acadèmic desaparegut, algunes de les quals es faran en col·laboració amb altres institucions i entitats culturals i cíviques valencianes.

Pel que fa a la distinció de l’AVL, el règim de concessió preveu que els beneficiaris de la Medalla poden ser aquelles persones físiques o jurídiques que hagen tingut una actuació destacada en la promoció o l’estudi del valencià, que hagen publicat una obra important sobre lingüística o sociolingüística, una obra rellevant en qualsevol gènere o d’investigació científica.

La distinció es concedirà en un acte públic a l’inici de cada any acadèmic. Inclourà una 'laudatio' del guardonat o guardonats i un balanç de les activitats desplegades per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua al llarg del curs anterior, així com algun complement de tipus cultural.
 
next