Diari La Veu del País Valencià
Les dones lesbianes, bisexuals i transsexuals exigeixen visibilitat i drets
RedactaVeu / València

Lambda-Col•lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals se sumarà aquest diumenge 8 de març, a la manifestació convocada pel Moviment Feminista de València per mostrar, un any més, el seu rebuig a la doble discriminació que encara viuen les doles lesbianes, bisexuals i transsexuals, per la seua condició de dones i per la seua orientació sexual o identitat de gènere.

La manifestació del dia de la Dona se celebra enguany amb el lema ‘La revolució serà feminista o no serà’.

Des de Lambda assenyalen que “l’arrel del masclisme i la LGTBfòbia és comuna, pròpia d’un sistema patriarcal i heteronormatiu que condemna dones lesbianes, bisexuals i transsexuals a la discriminació, la invisibilitat i la violència, que són patides en els àmbits familiar, educatiu, laboral i sanitari”.

Fani Boronat, coordinadora general de Lambda ha remarcat, a més, que “aquesta desigualtat estructural l’hem vist pronunciada aquests anys, ja que les dones LTB som més vulnerables davant la crisi, sobretot les més joves i les dones transsexuals, amb altíssimes taxes d’atur que les condemnen, amb freqüència, a l’exclusió social”.

Per açò, Lambda fa una crida a tota la societat a sumar-se a la manifestació d’aquest diumenge 8 que amb el lema ‘La revolució serà feminista o no serà’, eixirà a les 11.30 hores des de la plaça de Sant Agustí, amb la intenció de deixar en evidència que a 2 mesos de les eleccions municipals i autonòmiques segueix pendent la igualtat real i efectiva de les dones, de totes les dones, enfront dels homes.

Reivindicacions

Les reivindicacions de Lambda per a aquest dia són:

– Una vivència de gènere lliure de tot concepte estereotipat. Que ningú ens diga com ser dones, una situació especialment estressant en el cas de les dones transsexuals. També requerim que el model de relaciones afectivosexuals quede lliure dels prejudicis i d’imposicions heterosexistes.

– Dret a decidir si ser o no mares i protecció dels nostres drets reproductius dins del sistema sanitari públic. Ser dona no és sinònim de mare, però aquelles de nosaltres que vulguem ser mares hem de tindre els mateixos drets que la resta de les dones per accedir a les tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública.

– Educació en diversitat sexual, de gènere i familiar; per arrancar d’arrel la discriminació social i aconseguir la igualtat real que mereixem. Les lleis han posat els ciments, però per a acabar amb la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia és necessària una educació en valors que promoga l’empatia i reconega allò tan essencial com el lliure desenvolupament de les persones, així com ho estableix la mateixa Constitució.

Boronat ha conclòs reclamant que “cada dia ha de ser 8 de març, un dia en què els drets de totes les dones i la igualtat siguen protagonistes de la nostra agenda política i social”.

Comparteix

Icona de pantalla completa