Diari La Veu del País Valencià
Les dones de la Unió volen passar de ser treballadores invisibles a emprenedores rurals

RedactaVeu / València.

La Unió de Llauradors desenvoluparà al País Valencià, fins al pròxim mes d’octubre, un ambiciós projecte denominat “Dones Creant Ocupació”, a través de la seua organització estatal Unió de Dones Agricultores i Ramaderes, basat en la informació, formació, assessorament i acompanyament dirigit a dones que vulguen emprendre o consolidar una activitat empresarial en el medi rural.

“Cal treballar per fer desaparéixer la invisibilitat de la dona en el món rural i agrari però per a açò necessitem incentius. No és lògic, per exemple, que una unitat familiar -una parella- haja de suportar el pagament de dues quotes d’autònoms, més amb els preus que percebem per les nostres produccions o animals. Però necessitem polítiques agràries eficaces perquè estem comprovant que no hi ha hagut voluntat per a desenvolupar la Llei de Titularitat Compartida, perquè les dones de l’agro no observem cap millora real”, indica Anna Cuquerella, responsable de l’àrea de la dona de la Unió.

Per a aconseguir avançar en l’empreiment, les dones de la Unió creuen que és “necessari” conciliar la vida laboral i familiar on les diferències referent a açò s’acreixen encara més en les zones rurals sobre les urbanes. Demanden així serveis públics de qualitat en els seus pobles amb els quals poder atendre els xiquets i ancians i no dependre de la cura exclusiva per part de les dones, tal com ocorre en la majoria dels casos.

Cuquerella assenyala que “el desequilibri entre les zones urbanes i rurals augmenta amb les retallades i que aquestes últimes es troben més desprotegides, amb menys serveis sanitaris i escolars que moltes vegades són eliminats i traslladats a altres poblacions. Açò requereix utilitzar transport, recórrer una major distància, a més de pitjors infraestructures que les que gaudeixen els habitants de les zones urbanes. En les ciutats resulta bastant més fàcil suplir un servei que es retalle”.

Les dones agricultores i ramaderes de la Unió assenyalen que mantenen viu el món rural i que són un “pilar molt important” per a mantenir a la població en eixes zones; a més de produir aliments de qualitat i cuidar del medi ambient.

Davant la falta de polítiques efectives per part de les Administracions Públiques les dones de la Unió animen a sumar-se a les manifestacions del 8 de març en tot el País Valencià i a la manifestació del 26 de març a Madrid convocada per la Unió d’Unions per a exigir mesures que reconeguen el paper de la dona rural.

Comparteix

Icona de pantalla completa