Diari La Veu del País Valencià
Convocada la 2a edició de ‘Solfes de la Mediterrània’
Sixto Ferrero / Tavernes de la Valldigna

Divendres a poqueta nit es presentava a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna la segona edició del concurs de composició “Solfes de la Mediterrània”. La presentació va estar acompanyada per la interpretació de l’obra guanyadora en l’edició anterior, “Homenatge Clar” del compositor de Verger Víctor Vallés, a càrrec de Llevant Ensemble i la soprano Maria Tamarit.

Aquesta segona edició, coorganitzada per l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i el quintet de vent Llevant Ensemble ha seleccionat com a poeta tres poemes de la vallera Encarna Sant-Celoni i Verger. Els textos, seleccionats per Francesc Bononad, són “Des de l’arena estant, pluja de lletres soltes” (recollit a Arran de pantomima, 1991), Gaia (recollit a FOR SALE o 50 veus de la terra, Edicions 96, 2010) i Mutis Marí per una rosa (recollit a Els déus no abandonen Antoni. Onada Edicions, 2015). Bononad ha destacat de la poesia de Sant-Celoni que “és simple, no fàcil. És poesia litoral. La mar sempre hi és; com un so suau i continuat, com una boca, com una vora que t’acarona i et diu: Viu, viu! Fes-te a la mar”.

La convocatòria manté diferents aspectes de l’edició anterior com són als compositors a qui va adreçada, segons les bases de la convocatòria, a tots a aquells compositors de les 13 nacionalitats que engloba el Festival Sete Sóis Sete Luas i que a la capital de la Valldigna manté una de les 30 seus del festival. També es manté l’estructura de l’obra, que ha de comptar amb tres moviments i no ha d’excedir els vint minuts de durada. D’altra banda la novetat ha estat que en aquesta segona edició el timbre de veu seleccionat ha estat el de tenor, en detriment de la soprano de l’edició anterior, decisió ben encertada i amb una clara disposició a obrir el ventall de repertori original i en valencià per a quintet de vent, en definitiva, per a la música clàssica.
La dotació econòmica del premi es manté en 1000 euros, com la col·laboració de l’Editorial MusicVall, que s’encarregarà de l’edició de l’obra guanyadora.

El termini per presentar originals acaba l’1 de setembre de 2015 i el guanyador s’anunciarà durant el concert-gala de lliurament el dia 13 de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa