Diari La Veu del País Valencià
Garzón: ‘És igual a qui pose el PP perquè és l’enemic de les conquestes socials’
RedactaVeu / EP / València

El candidat d’IU a la Presidència del Govern, Alberto Garzón, ha assenyalat aquest dissabte després de la designació d’Esperanza Aguirre i Cristina Cifuentes com a candidates del PP a l’Alcaldia de Madrid i a la Presidència de la comunitat, respectivament, que “és igual a qui pose el PP” perquè més enllà de les cares “és l’enemic de les conquestes i drets socials” i és “un enemic polític a batre pose a qui pose”.

Així s’ha manifestat Garzón en la roda de premsa de presentació de les candidatures d’EUPV celebrada a València en ser preguntat per la seua opinió respecte als nomenaments, aquest divendres, d’ambdues candidates per part del Comité Electoral Estatal del PP.

Sobre aquest tema, ha apuntat que en el PP “han sigut bastant sincers perquè han posat Esperanza Aguirre, que és una de les persones que més clar ha deixat el seu ànim de privatitzar pràcticament tot el que queda públic a Madrid, la qual cosa hauria de consensuar la població per a no votar-la”. “Crec que tothom la coneix, per a desgràcia dels madrilenys, que l’han patit”, ha agregat.

Garzón ha ressaltat, a més, que Aguirre “tenia dues mans polítiques, una a punt de ser processada i imputada per tenir, entre altres coses, un àtic dins d’un cas bastant fosc, i l’altra ja està processada, que és Francisco Granados”. Per açò, ha incidit: “Esperanza Aguirre no solament és un braç executor de privatitzacions, sinó un dels elements que han suportat i promogut la corrupció en la Comunitat de Madrid”.

Respecte a Cifuentes, ha assenyalat que encara que té “un recorregut polític menys conegut” IU té amb ella “una relació bastant judicial” perquè li va interposar una querella “amb motiu d’identificacions arbitràries” en la seua etapa en Delegació del Govern, encara que “més de 300 persones van ser identificades i detingudes de forma política per a posar-les després una multa superior a 500 euros, simplement per estar en una manifestació”. “Representa també el PP”, ha indicat.

En tot cas, el diputat i candidat ha recalcat que “més enllà de les cares, el que ens preocupa és el PP, el projecte polític que simbolitza” i quan defensen la regeneració política, IU no parla “de canviar cara, sinó de canviar projectes”.

Candidatures d’unitat

Respecte a la possibilitat de confluir en candidatures unitàries d’esquerres en l’Alcaldia i la Comunitat, Garzón ha assenyalat que l’objectiu d’IU és “construir la unitat popular” amb els principis i valors de l’esquerra, que permeten “pensar en el que tenim en comú i no tant en les diferències”, però sempre amb una confluència també programàtica, perquè “si no hi ha programa no té sentit la unitat popular”.

Comparteix

Icona de pantalla completa