Diari La Veu del País Valencià
Educació suspén la Mesa per a signar l’acord d’interins
Europa Press / València

L’administració ha presentat dimecres passat un segon esborrany del nou acord d’interins en què introduïa diverses modificacions respecte a la primera proposta feta, que havia estat unànimement rebutjada pels sindicats. En el nou text, la Consellera acceptava que el professorat interí amb servicis prestats amb anterioritat a l’acord de maig de 1993 ‘un miler de docents aproximadament’, mantinguera el seu lloc en borsa, de la mateixa manera que els que tinguen una oposició aprovada (més de 5.000).

També cedia a la demanda de retirada de l’acomiadament del personal interí el 30 de juny, que cap persona amb servicis prestats es veja expulsada de la borsa i que aquells que hagen de presentar-se a oposicions, vegen sumada la seua antiguitat als mèrits. Per aquesta raó, ‘ja que el segon esborrany preveia les millores que havien proposat els sindicats’, la Conselleria va convocar per al divendres a la Mesa Sectorial d’Educació‘per a signar l’acord, i no per fer una reunió. “I com els sindicats no anaven a fer-ho s’ha desconvocat”, segons ha explicat un portaveu d’aquest departament del Consell.

Aquest fet suposa que, en principi, la Generalitat recuperarà, per a aprovar-lo via ordre, el primer esborrany d’acord que havia redactat i que era considerat ‘més perjudicial’ per al col·lectiu interí per part dels sindicats.

Conselleria pretén publicar una ordre sense tancar la negociació

El portaveu de STEPV, Marc Candela, ha recalcat que no havia comunicat oficialment si anava a signar o no l’acord, pel que entén que la suspensió de la Mesa és ‘il·legal’. En la mateixa línia, ha advertit que el sindicat es planteja ‘acudir als tribunal’ si no es convoca una nova sessió. A més, manté la vaga de professorat interí de sis dies que ha convocat a partir del 20 de març. “Ara més que mai perquè no hi ha negociació”, ha ressaltat Candela.

Per la seua banda, la Federació de Treballadors de l’Ensenyament de la UGT del País Valencià (Fete-UGT PV) ha instat al Consell a reconsiderar la seua posició, pel bé del sistema educatiu i del professorat interí.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) ha precisat que la seua negativa a signar el segon esborrany respon que ‘no atén qüestions bàsiques per a aquest col·lectiu, tot i que haja millorat el primer esborrany”. L’entitat reclama una moratòria en la seua aplicació i lamenta ‘l’intent de l’administració de canviar les regles del joc a escassos mesos de les oposicions’.

També s’ha pronunciat la Federació d’Ensenyament de CCOO (FE CCOO PV) que no se suma a l’assenyat “vista la insuficiència de la proposta, la falta de credibilitat de la Conselleria, la mala fe negociadora i l’empitjorament de les condicions laborals”.

Comparteix

Icona de pantalla completa