Diari La Veu del País Valencià
Dia de la Dona al País Valencià: ‘La revolució serà feminista o no serà’
RedactaVeu / EP / València

Milers de ciutadans s’han manifestat aquest diumenge en els carrers de València per a reclamar la igualtat real entre homes i dones en el Dia Internacional de la Dona. Entre les nombroses reivindicacions dels diversos col•lectius que han assistit a la mobilització, organitzada per la Coordinadora Feminista, destaquen la igualtat salarial i el dret a l’avortament.

Una portaveu de la Coordinadora Feminista a València, Gabriela Moriana, ha assenyalat que les dones han eixit al carrer en el seu moment “perquè en temes de violència i igualtat estem anant arrere”. “A més de manifestar-no perquè no hem aconseguit els drets que ens toquen, no solament no avancem, sinó que anem arrere”, ja que “s’està incomplint la Convenció Internacional i les lleis, i acaben d’intentar retirar el dret de les dones de 16 a 18 anys d’avortar sense consultar”, ha explicat.

La manifestació en el Dia de la Dona ha començat en la plaça Sant Agustí de València, en la qual s’han congregat nombrosos ciutadans, associacions, col•lectius, partits polítics i sindicats amb pancartes i cartells amb lemes com ‘La revolució serà feminista o no serà’ -que encapçalava la marxa-, ‘El masclisme mata’, ‘L’avortament és un dret, no un delicte” i ‘Decidir ens fa lliures’, entre d’altres.

Durant el transcurs de la manifestació, els assistents han corejat diverses proclames i han marxat pel carrer Colom i el carrer de la Pau fins a la plaça de la Reina al ritme d’una batukada. En la plaça de la Mare de Déu, els organitzadors de la mobilització han llegit el manifest de la marxa, que clama contra les retallades dels drets en salut sexual de les dones i la discriminació per orientació sexual i reivindica una educació basada en la igualtat.

Foto: La Veu del País Valencià

Una de les assistents a la marxa i responsable d’Organització d’UGT-PV, Elvira Ródenas, ha destacat la importància de manifestar-se “per a fomentar la igualtat d’oportunitats entre dones i homes”. “Creiem que el canvi polític al País Valencià ha d’estar enfocat des de la perspectiva de gènere, un canvi polític que es crega la igualtat d’oportunitats i afavorisca la igualtat de salaris”.

En aquest sentit, Ródenas ha explicat que hui dia “les dones valencianes han de treballar 82 dies més per a tenir el mateix salari que els homes, eixa és una clara desigualtat”.

Per la seua banda, la responsable de la Dona en Comissions Obreres, Càndida Barroso, ha assegurat que “les polítiques que ha implementat el PP al PV han agreujat la situació de desigualtat de les dones”. “Arrosseguem les majors bretxes salarials de tot l’Estat, tenim vora un 35,9 per cent de bretxa salarial, i les dones seguim mantenint el treball a temps parcial i precari malgrat la nostra qualificació”, ha assenyalat.

A Alacant s’ha celebrat aquest migdia altra manifestació a la plaça dels Estels, i aquesta vesprada es celebrarà també una concentració a les 19.00 hores a la plaça de la Pau de Castelló de la Plana.

Comparteix

Icona de pantalla completa