ACPV i les universitats uneixen forces per una nova política lingüística

Aquest dimecres presenten una proposta conjunta per assolir 'la veritable igualtat lingüística' dels valencians
9 març 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
Acció Cultural del País Valencià ha elaborat un full de ruta que dibuixa els eixos d'una política lingüística global i positiva, i que recull els principals àmbits d'ús amb l'objectiu d'assolir una "veritable igualtat lingüística". La proposta de l'entitat fixa els principis que haurien de guiar aquesta política i que marca àmbits concrets d'actuació pràctica. 
 
El principi bàsic de la proposta és el de la "igualtat lingüística, que cap valencià puga patir una situació de discriminació per raó de la seua llengua". Segons l'entitat es tracta d'una realitat que encara pateixen molts valencians i, tal i com expliquen, el Servei Jurídic d'Acció Cultural ha atès durant els darrers anys molts casos de discriminació i/o maltractament per raons de discriminació lingüística en el tracte de ciutadans amb l'administració pública, la sanitat, la justícia o les forces de seguretat, per exemple. 
 
La Secció de Política Lingüística d'Acció Cultural, formada per socis de l'entitat, ha estat treballant en un esborrany inicial amb la col·laboració de les universitats valencianes "per garantir una visió plural i acadèmicament solvent". A l'acte d'aquest dimecres a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, responsables de política lingüística de les universitats valencianes i de l'ACPV "posaran en valor el treball realitzat i el document resultant". 
 
next