Diari La Veu del País Valencià
Homenatge gràfic a onze dones lluitadores
RedactaVeu / València

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull, fins al 26 d’abril, l’exposició ‘Diverses. Històries de Dones’, una exposició del col·lectiu ‘Objectives’ de fotoperiodistes valencianes que recopila en 66 fotografies la història gràfica d’11 dones allunyades de l’estereotip social. Les 11 dones fotoperiodistes del col·lectiu ‘Objectives’ han realitzat un seguiment a les rutines de les protagonistes d’una mostra de caràcter itinerant que realitza a València la seua primera parada, i que s’emmarca dins de les activitats del 8M, Dia Internacional de la Dona.

Al voltant de l’exposició es desenvoluparan una sèrie d’activitats paral·leles, com una taula de debat que el pròxim 20 d’abril comptarà amb la participació de la periodista Rosa María Calaf i de la tres vegades guanyadora del World Press Photo, Lorena Ros.

‘Diverses. Històries de Dones’ és el segon projecte conjunt de les dones fotoperiodistes valencianes, després de DonesxDones, la mostra-homenatge a les dones treballadores del Mercat Central que va acollir en 2014 aquest edifici singular de la ciutat de València.

Les fotoperiodistes i les protagonistes

Mónica Torres (El País), Emma Ferrer (agències), Eva Máñez (València Plaza, FAV i agències), Consuelo Chambó (freelance), Provi Morillas (Levante-EMV), Almudena Torres (agències), Eva Ripoll (Palau de la Música de València i freelance), Amparo Simó (Diari Marca i freelance), Irene Marsilla (Las Províncias), Raquel Abulaila (Diputació de València) i Marga Ferrer (Levante-EMV, editorials i 360gradospress.com) són les 11 fotoperiodistas que participen en la mostra.

Elles plasmen a través del seu objectiu la vida d’Aïssatou, senegalesa que cerca un lloc en la nostra societat sense perdre les seues senyes d’identitat; d’Esther, una violinista punk de l’Orquestra de València; de Maleni, gitana que va a la universitat i que trenca els prejudicis de la societat cap als gitanos; de Begoña, una camionera, una dona amb professió d’home; de Paca, amb sis fills, deu néts i un marit que l’acompanya des de fa cinquanta anys; de Fide, una persona que lluita de manera constant per trobar respostes a la seua malaltia rara; d’Elvira, una dona amb osteogènesi imperfecta (ossos de cristall); de Maider, una futbolista i institució en el món del futbol femení; de Rosa, agricultora, mare emprenedora i lluitadora; d’Elena, una odontòloga cooperant, compromesa i solidària amb qui més ho necessita; de Paula, activista de classe mitjana, treballadora i mare soltera que lluita contra el desnonament.

Comparteix

Icona de pantalla completa