Diari La Veu del País Valencià
Dos detinguts a Alacant per les morts de les seues parelles

EP / RedactaVeu / Alacant.

Un home de nacionalitat britànica ha sigut detingut a Algorfa (Baix Segura) acusat de la mort de la seua dona, el cadàver de la qual s’ha trobat aquest dimarts en avançat estat de descomposició. Segons ha confessat, hauria acabat amb la víctima després de colpejar-la amb un bastó.

Així ho ha indicat el delegat del Govern al País Valencià, Serafín Castellano, després de guardar cinc minuts de silenci a la porta de Delegació per la mort d’aquesta dona i la d’una altra víctima a Xàbia (Marina Alta) a mans de la seua parella.

Castellano ha explicat que precisament va ser el marit de la víctima qui va denunciar el passat mes de setembre de 2014 la desaparició de la seua dona, de 76 anys. En aquell moment, les forces de seguretat van obrir una recerca, que va possibilitar ahir la detenció de l’home com a presumpte agressor de la seua parella. En declarar, va confessar que havia colpejat amb un bastó la seua dona i l’havia matat.

Els agents han pogut trobar aquest dimarts, sobre les 8.30 hores, el cadàver de la dona. El cas està en investigació però, segons Castellano, tot apunta al fet que pot ser un nou cas de violència de gènere.

Un home ingressa a la presó acusat de matar la seua dona a Xàbia

D’altra banda, un home ha ingressat a la presó acusat de matar la seua dona a Dénia després d’apallissar-la, segons han confirmat fonts de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) i de l’Hospital de Dénia.

La víctima és una dona de 43 anys, de nacionalitat marroquina, que va morir aquest dilluns a l’Hospital de Dénia després de romandre nou dies en la UCI del centre sanitari on havia ingressat després de la presumpta pallissa del seu marit.

L’home, també marroquí de 39 anys, va ser detingut el passat dia 1 a Xàbia per colpejar repetidament la seua dona en el cap i, com a conseqüència, causar-li un traumatisme cranioencefàlic.

L’home va ser detingut per un delicte de lesions cap a la seua dona. Després d’açò, el jutjat de Violència de Dénia li va prendre declaració i va decretar per a ell presó provisional, comunicada i sense fiança, han concretat des del tribunal valencià.

Xàbia condemna l’assassinat masclista de la seua veïna Hanane

L’Ajuntament de Xàbia ha celebrat avui un ple extraordinari en el qual s’ha mostrat el públic rebuig i condemna pel violent assassinat de la veïna Hanane O. B., presumptament, a les mans del seu marit. També ha acordat decretar tres dies de dol oficial a partir d’avui en memòria d’aquesta dona de 43 anys que va morir ahir després de vuit dies hospitalitzada a conseqüència d’una brutal agressió el diumenge 1 de març.

Davant un saló de plens replet de ciutadans que han volgut sumar-se al dol, la Corporació ha transmès el condol i suport de tot el municipi a la família i amistats de la víctima. L’alcalde, José Chulvi, ha posat veu al sentiment de solidaritat de Xàbia amb totes aquelles dones que en aquests moments pateixen violència de gènere i la repulsa del municipi a tota la violència masclista.

El primer edil ha brindat el ferm compromís de la Corporació a continuar treballant per a prevenir la violència cap a les dones i en favor de la consecució de la igualtat efectiva de sexes, tant en campanyes de sensibilització i conscienciació com mantenint els programes específics contra la violència en els centres escolars.

Chulvi ha demanat la implicació de la tota població “per a la construcció d’un nou model social on no tinguen cabuda les violències masclistes en totes les seues expressions i ha incidit en la necessitat de denunciar. “El silenci i la resignació de les dones agredides no pot ser la resposta, ni per a la víctima, ni per als seus fills ni per als quals vivim en veïnat juntament amb elles. El silenci és el millor còmplice dels maltractadors” ha recalcat l’alcalde al mateix temps que recordava a totes les víctimes que tenen uns serveis municipals de proximitat en els quals, de forma totalment gratuïta i confidencial, els oferiran informació, assessorament i atenció especialitzada.

Després del ple, un representant de la comunitat musulmana de Xàbia, a la qual pertanyia la víctima, ha pres la paraula per a agrair el suport rebut en nom de la família. L’acte ha finalitzat amb un minut de silenci en la porta de l’Ajuntament al que s’han sumat representants de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, Mujeres Emprendedoras de Xàbia i la comunitat escolar del col·legi públic Vicente Tena, on estudia el fill menut de la víctima.

Comparteix

Icona de pantalla completa