Diari La Veu del País Valencià
El PP tomba la proposta que instava a declarar el PV territori lliure de fracking
RedactaVeu / València

Torró ha denunciat que “el que resulta més increïble és que els valencians i les valencianes no puguem dir que no volem que s’explote el nostre subsòl”. “No tenim perquè, si no volem, donar-li cap tipus de concessió a una empresa que l’únic que persegueix, evidentment, no és el benestar comú sinó el seu propi compte d’explotació”.

La PNL de la formació d’esquerres també instava a aplicar el principi de precaució i deixar sense efecte totes les autoritzacions concedides per a la realització d’estudis prospectius i rebutjar tot intent de regulació o la supeditació de l’aplicació d’aquesta tècnica i similars a l’estudi dels seus impactes ambientals en cada prospecció.

A més a més, la PNL insta el Govern estatal a la prohibició, en tot el territori de l’Estat, de la realització d’activitats de prospecció, exploració, recerca o explotació d’hidrocarburs, gasos de roca i no convencionals, que supose -en tot, o en part del procés- la utilització de les tècniques de fracturació hidràulica amb injecció d’aigua i d’altres productes i additius químics.

El parlamentari autonòmic ha criticat els “riscs associats a aquest tipus d’indústria”, com ara la “contaminació d’aqüífers pels productes químics emprats, la contaminació atmosfèrica, la modificació paisatgística, la gran ocupació de territori o l’activitat sísmica inclosa”.

“L’explotació d’aquests jaciments no convencionals d’hidrocarburs suposa un gran impacte ambiental de conseqüències irreversibles”, assenyala Torró qui afegeix: “es tracta a més d’una activitat transitòria, limitada en el temps, que procura allargar un model energètic obsolet basat en els combustibles fòssils, cada vegada més difícils d’extraure i amb majors riscs ambientals, per a mantenir el negoci de l’explotació d’hidrocarburs i el valor en borsa de les empreses d’aquesta indústria extractiva”.

Comparteix

Icona de pantalla completa