Diari La Veu del País Valencià
Ryanair estrenarà els vols regulars de l’aeroport de Castelló

ACN / València.

La companyia Ryanair oferirà vols regulars des de l’aeroport de Castelló. Així ho han confirmat a l’ACN fonts de l’aerolínia, que ha convocat als mitjans aquest dimecres a la Diputació de Castelló a una roda de premsa en el qual donarà més detalls. En la presentació, compareixeran el responsable de vendes i màrqueting de Ryanair per a l’estat espanyol i Portugal, José Espartero, així com el responsable de noves rutes, Luís Fernández-Mellado i el director general de l’aeroport de Castelló, Alain Russell. De concretar-se, Ryanair esdevindrà la primera companyia en oferir vols regulars des que l’aeroport fos inaugurat el 2011.

El director de l’aeroport va anunciar el passat desembre que els primers vols regulars arribarien a final del mes de març. La infraestructura va rebre tots els permisos per acollir vols el desembre passat i fins el moment ha acollit alguns vols xàrter del Vila-real club de futbol i, recentment, del F.C. Barcelona en un desplaçament per jugar contra el Vila-real.

La Generalitat Valenciana va signar el maig de 2014 un contracte amb l’empresa canadenca SNC Lavalim per a la concessió de la gestió de l’aeroport de Castelló amb per un període de 20 anys. SNC-Lavalin rep de 24 milions d’euros durant els primers nou anys, als quals cal afegir els ingressos propis de la facturació de l’aeroport.

Segons el contracte d’ajudicació, quan se superi la xifra dels 1,2 milions de passatgers anuals l’empresa haurà de pagar un euro per cada passatger a la Generalitat Valenciana. Les previsions de Lavalin són arribar als 200.000 passatgers el 2017 i al milió abans de 2025.

Comparteix

Icona de pantalla completa