Diari La Veu del País Valencià
‘Concordança Trio’ es presenta aquest dijous al Palau de la Música
Sixto Ferrero / València

El proper dijous, 12 de març (a les 20.00h), a la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València es presenta el conjunt de cambra Concordança Trio. Una inusual agrupació de cambra, formada pel dolçainer Xavier Richart, el trombonista Carlos Gil i la pianista Marisa Sedano, tots tres professors del Conservatori “José Iturbi” de València.

L’assemblatge dels timbres, tan diversos i aparentment llunyans com són la dolçaina i el trombó, tots dos potents però de característiques acústiques tan diferents, proporcionarà de bon grat, sensacions musicals que caldrà experimentar.

Alhora el piano sempre aporta aquell matalàs sonor adient, alhora que recull la tradició de les formacions clàssiques, en qualsevol format de cambra. A més, com el mateix Xavier Richart ha demostrat diverses vegades i amb diferent conjunts, la dolçaina i el piano són dos instruments que s’han entès a la perfecció. No obstant, serà tota una novetat, a la qual caldrà estar atents i esperar veure què oferiran.

>

El repertori del concert de presentació recull obres per a trio i en alguns casos per a duo de trombó i piano o dolçaina i piano. De la mateixa manera, segons indica el programa algunes de les obres són arranjaments, ja que com indicàvem és una autèntica novetat, no absenta de risc tímbric i de dificultat en els mecanismes cambrístics.

Durant el concert es podran escoltar obres, ja clàssiques, com “Les noces del Manyà” de J.R. Pascual Vilaplana arranjada per a trio. També obres guanyadores del concurs de composició per a dolçaina i piano que s’organitzava a Algemesí com “Iaios” de J.C. Sempere Bomboí, “El Caballero y la Rosa” i “Mariona” de Begoña González i “Concordança” de Bernat Bataller. També hi haurà lloc per a dues estrenes absolutes com són “Pensaments” de Francisco Valor Llorens per a trio i “Sinèrgies” de J.R. Pascual Vilaplana.

Completen el programa de concert el “Concierto breve” per a trombó de J. Colomer, “Alice in the sun” per a piano de J. Manuel Campos Campos, “Sang Till Lotta” per a trombó i piano de Sandström i “Fogo de mulata” per a trio de Enrique Crespo.

Comparteix

Icona de pantalla completa