Diari La Veu del País Valencià
Russafa il·lumina la polèmica

Antonio Domínguez i Emilio Sànchez / València.

Des de fa més d’una setmana tota València, i en particular, el barri de Russafa es troba en falles. Per al turista és un punt del cap i casal imprescindible per a visitar per tal de gaudir plenament de la festa fallera per l’espectacularitat dels seus monuments i il·luminacions. Però per al veïnat els dies de festa es converteixen en un greu problema, entre altres motius per aquestos llums, instal·lats als seus carrers com Sueca, Cuba o Literato Azorín, il·luminades el darrer 6 de març.

Tots els anys la il·luminació és motiu de polèmica per les molèsties que causen als veïns a causa de la seua proximitat amb les façanes i la contaminació lumínica que generen.

Sobre aquesta qüestió un veí de Russafa ha declarat a La Veu que haurà de tancar les persianes totes les festes o eixir de la ciutat, una opció que no està a l’abast de tots els veïns, “ara mateix únicament les encenen una o dos horetes, però a partir del dia 15 estaran tota la nit i hauré de tenir-ho tot tancat o anar-me’n de València eixos dies”.

Un altre punt de conflicte habitual són les anomenades discomòbils, que segons han declarat alguns veïns cada any comencen més prompte.

El dissabte 7 de març, ha explicat un veí del barri que “van començar i estigueren fins les 4 de la matinada i tinc una filla de dos mesos”. Així mateix les queixes són múltiples, els veïns han de calcular les hores per fer la compra, ja que en alguns moments no poden ni passar cap als seus domicilis, motiu pel qual l’Ajuntament i la Federació de Veïns de Russafa han acordat l’habilitació de corredors d’evacuació als carrers tallats al transit per carpes i monuments, per tal de facilitar el pas de vehicles d’emergència.

Per altra banda els residents de Russafa es queixen de la brutícia que envolta els carrers del barri durant les festes i que cada vegada comencen més prompte per a fer negoci, perjudicant greument el descans dels veïns.

Comparteix

Icona de pantalla completa