Diari La Veu del País Valencià
Escola presenta el 9é disc de La Gira amb unes paraules d’Ovidi Montllor
RedactaVeu / València

Escola Valenciana ha editat el 9é volum del disc recopilatori de la música en valencià, conegut popularment com el disc de La Gira, que és com es coneix el projecte de l’entitat per a impulsar el treball fet pels cantants i músics que empren el valencià a l’hora d’expressar el seu missatge musical.

Aquest nou volum 9 de la música en valencià s’ha editat tenint en compte tres factors a l’hora d’incloure els temes triats: grups/solistes premiats per la crítica musical en els darrers Premis COM; grups/solistes que han tret disc l’any 2014 i que no han aparegut en cap dels huit discs editats anteriorment o han aparegut dos o tres vegades en els anteriors discs recopilatoris d’Escola valenciana; finalment, es pretén que el disc reculla una mostra dels diferents estils musicals fets a casa nostra.

“Són molts els grups i cantants que, malgrat traure disc en 2014, s’hi han quedat fora del disc, però és impossible incloure’ls a tots. A més, han quedat fora treballs de grups que han enregistrat un EP i també, lògicament, els LP o EP la qualitat tècnica dels quals desaconsellava que figuraren al disc recopilatori”, ha comentat Voro Golfe, responsable de La Gira.

Els grups i cantants que conformen aquest recopilatori per ordre de temes són: Zoo, El Diluvi, La Gossa Sorda, King Kong Boy,Arrap, Senior i el Cor Brutal, Égalité, El Blüe, Kontaminació Akústika, Tardor, Prozak Soup, We are not brothers, Tomàs de los Santos + Borja Penalba, Gener, Talps, Hugo Mas – Arthur Caravan, Tanstupids, Clara Andrés, Novembre Elèctric, Néstor Mont, Sitja, Gent del Desert.

El disc està editat per Escola Valenciana i Reviscola, amb la col·laboració de les cinc universitats públiques valencianes, el suport del COM (Col·lectiu de músics i cantants Ovidi Montllor) i la producció de Mésdemil. Estarà disponible en la paradeta que Escola valenciana munta en el Concert de Falles i també es pot descarregar des de www.lagira.cat.

La Gira té dues vessants: d’una banda produir cada any un disc com el que ara es presenta amb l’objectiu que l’utilitzen els mitjans de comunicació i que estiga a l’abast del públic que n’estiga interessat, i de l’altra, organitzar concerts arreu de les nostres comarques per a promoure els directes dels grups del nostre panorama musical.

Ovidi Montllor presenta el volum 9

Enguany La Gira d’Escola Valenciana dedica la seua activitat a la figura d’Ovidi Montllor amb el lema ‘Girem amb l’Ovidi’. És per això que el disseny del disc i els cartells dels concerts porten el lema triat i una imatge del referent musical que se’n va anar de vacances fa 20 anys.

Així mateix el 9é Disc de la Música en Valencià inclou una breu introducció anomenada ‘Paraules d’Ovidi’ que respon a un fragment de l’entrevista que Montserrat Roig va fer a Ovidi Montllor al programa ‘Personatges’ (TVE Catalunya, 1978).

El fragment diu així: ‘Per banda de la meua mare, el que més m’ha agradat ha estat l’estima a la vida, a fruir de totes les coses, a no esperar…cosa que ara s’enfada tant la meua mare…sentir que treballe tant, perquè diu que no, que estic equivocat, que he de fruir una mica més de la vida i no treballar tant”.

L’avantsala de la Gira 2015

El recopilatori és l’avantsala de l’inici de la Gira d’Escola 2015, la qual comença amb el Concert de Falles, que enguany tindrà lloc el divendres 13 de març a les 21 hores a l’Auditori Casa de la Cultura de Burjassot, amb Zoo, Auxili, Smoking Souls i VadeBo.

Les entrades anticipades del concert estan a la venda a 8 euros al web d’Escola Valenciana (www.escolavalenciana.org/falles ) i als punts de venda oficials: Centre social Terra, Bar la Murta, Racó de la Corbella, Ca Revolta i Llibreria 3i4 fins el dijous 12 de març. Les entrades en taquilla són a 12 euros, excepte per als Amics i Amigues d’Escola Valenciana i els estudiants de la Universitat de València, que les poden adquirir al preu anticipat presentant el carnet.

Concerts confirmats de La Gira 2015

La Gira arranca cada any amb el Concert de Falles i finalitza al Feslloch, el festival de tres dies que Escola Valenciana organitza amb l’Ajuntament de Benlloch. Enguany el Feslloch se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juliol.

Entre falles i Feslloch les Coordinadores d’Escola Valenciana organitzen concerts comarcals. A hores d’ara, en aquesta 10a edició de La Gira, estan confirmats els següents concerts i la informació actualitzada es pot consultar a www.lagira.cat :

28 de març – Agullent (la Vall d’Albaida)

Poetes Anònims i Grup Trobada

Lloc: Font Jordana

Hora: en acabar la Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida

Gratuït

18 d’abril – Tàrbena (la Marina Baixa)

Pep Gimeno ‘Botifarra’ (16 hores), Komfusió (20 hores)

Lloc: Trobada d’Escoles en Valencià

Gratuït

18 d’abril – Godella (l’Horta Nord)

Atzembla, VadeBo, Besugo, X-Fanecades

Lloc: Parc del Molí de Godella

Hora: 22h

Gratuït

24 d’abril – El Campello ( l’Alacantí)

El Diluvi

Lloc: Trobada de Secundària i Batxillerat

Hora: 12h

Gratuït

28 d’abril – Xaló (la Marina Alta)

El Diluvi, Oques Grasses

Lloc: Centre social

Gratuït

6 de juny – La Canyada (l’Alcoià i el Comtat)

Auxili, Notes soltes

13 de juny – FesFoc, concert de Fogueres (Alacant)

Lilit i Dionís + grup per confirmar

Lloc: Las Cigarreras

Gratuït

Comparteix

Icona de pantalla completa