Diari La Veu del País Valencià
El ‘blavero’, la Santa Inquisició i la Colombicultura
Europa Press / RedactaVeu / València

El president de la Mesa de la Comissió, Rafael Maluenda (PP), ha sigut designat ponent del projecte de llei en el ple de les Corts. Després del seu nomenament, Maluenda s’ha mostrat encantat que “un blavero” presente aquesta llei davant l’hemicicle. EUPV i Compromís s’han absentat.

Pel que fa a a les esmenes, el síndic del PP ha explicat que s’inclou en l’Observatori de Senyes d’Identitat un representant de la Federació de Colombicultura. També incorpora un reconeixement a la capacitat docent de la RACV i Lo Rat Penat en la defensa i promoció de les senyes d’identitat.

El socialista Rafael Rubio ha argumentat que aquesta llei “només es justifica perquè, segons el conseller, hi ha forces que volen trencar el consens estatutari, però no existeix aquest perill”. A més, “volen muntar un tribunal de la Santa Inquisició -amb l’Observatori de Senyals d’Identitat- per a llevar subvencions. “Aquesta llei no hauria de seguir endavant”, ha apuntat el diputat.

Comiats

Atés que és l’última vegada que es reuneix la comissió en aquesta legislatura, diversos diputats han aprofitat la sessió per a acomiadar-se dels seus companys en les Corts, ja que alguns saben que no continuaran i uns altres es mantenen amb la incògnita. Entre ells, el socialista Rafael Rubio, qui ha desitjat als diputats del PP “el millor en el plànol personal i en el polític, que perden”.

Maluenda i Bellver. Foto: ACN

Comparteix

Icona de pantalla completa