Diari La Veu del País Valencià
EUPV-ERPV exigeix revocar la sanció a la fallera que va denunciar símbols feixistes
RedactaVeu / Montcada

Conejero ha explicat que “davant la gravetat dels fets, i per raons d’urgència, hem presentat aquest escrit a l’ajuntament exigint la dimissió dels responsables d’una sanció de caire autoritari i que atempta contra la llibertat d’expressió.

A més, és obligació de l’Ajuntament de Montcada vetllar per l’acompliment de l’article 15 de la llei de la memòria històrica que obliga a la retirada d’escuts, insígnies, plaques, objectes o mencions commemoratives d’exaltació, personal o col·lectiva, de la sublevació militar, de la Guerra Civil o de la repressió de la dictadura. No es pot permetre, ni per acció, ni per omissió, que en l’any 2015 es coarte la llibertat d’expressió de la ciutadania, ni tampoc que es faça cap tipus d’exaltació del règim franquista”.

Per a Conejero “l’actitud d’alguns membres de l’Ajuntament de Montcada i de la Junta Local Fallera són pròpies d’èpoques fosques i, a més, contravenen l’esperit crític i satíric propi de la festa fallera, ja que el titlla de falta de respecte. Des d’EUPV-ERPV de Montcada volem reiterar també la nostra solidaritat amb Lupe Galbis de la Falla Arxiprest Vila-Sant Enric sancionada amb un any d’inhabilitació per participar als actes de la JLF”.

Comparteix

Icona de pantalla completa