Diari La Veu del País Valencià
Europa investigarà l’impacte de l’Alta Tensió entre Morella i Almassora
Europa investigarà l’impacte de l’Alta Tensió entre Morella i Almassora. Així ho ha anunciat el coportaveu de Compromís a les comarques de Castelló, Carles Mulet, després que l’eurodiputat d’Iniciativa, Raül Romeva, haja traslladat a la Comissió Europea aquesta qüestió.

Concretament, l’organisme europeu demanarà a les autoritats espanyoles més informació per tal de poder analitzar si s’està vulnerant la directiva europea, es confia que això ajude a evitar agressions en les zones LIC i ZEPAS, de gran interès ambiental.

Mulet ha recordat que l’impacte visual i paisatgístic d’aquesta ‘autopista elèctrica’ serà molt gran, i a més demana reconsiderar el projecte, i en cas de continuar amb ell, s’espera que la investigació europea ajude a minimitzar al màxim el seu impacte.

Fredes, a la Tinença de Benifassà

Compromís ha explicat que el traçat afecta a llocs emblemàtics de Castelló i a zones de gran interès mediambiental. Travessa zones poblades sense respectar la distància mínima de seguretat actualment recomanada. Aquesta línia transcorre, parcialment, pel lloc d’importància comunitària (LIC) Alt Maestrat de Castelló i podria afectar al LIC del riu Bergantes i a la Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) de L’Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana, zones incloses en la Xarxa Natura 2000, així com a importants zones de pas d’aus migratòries.

L’avantprojecte i l’avaluació d’impacte mediambiental es troben en l’actualitat en el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient per al seu examen i perquè aquest emeta la declaració d’impacte mediambiental. A continuació, aquesta documentació es remetrà al Ministeri d’Indústria perquè concedeisca una autorització administrativa. Fins que no es dispose de la declaració d’impacte mediambiental i de l’autorització administrativa, no es farà pública per a la presentació d’al·legacions tant per part d’organismes com de particulars.

Comparteix

Icona de pantalla completa