Diari La Veu del País Valencià
Copete: ‘El sector crític de Podemos és una invenció de la premsa’
Antonio Domínguez / Emilio Sànchez / València

L’alacantí considera que ETP representa un 35% dels afiliats de Podemos, tal com van reflectir els resultats de les passades eleccions primàries per a escollir el secretari general i el Consell Ciutadà Autonòmic. D’aquesta forma, considera que mereixen representació a les candidatures a les Corts, dins d’un procés d’integració de totes les sensibilitats de la branca valenciana de Podemos.

Copete ha declarat que la cohesió interna és la millor estratègia per “posar Pablo Iglesias a la Moncloa i Antonio Montiel a la Generalitat”. Sobre si ha buscat un acord amb Montiel per a fer una candidatura unitària, ha negat que hagen hagut negociacions amb ell en eixe sentit, només ha confirmat “una conversa amb Montiel en la qual va oferir la seua col·laboració al nou cap del partit”. També ha negat que vulga competir el lideratge a Montiel.

En eixe sentit, Copete ha recalcat com de difícil és mantenir la cohesió d’un partit amb tantes eleccions internes, i ha criticat el procediment d’elecció on el guanyador “s’ho enduu tot” i que en els mesos que han passat fent eleccions han perdut un temps molt valuós per a integrar-se el partit en la societat que l’envolta. No obstant això, ha negat l’existència d’un sector crític enfrontat al sector oficial declarant que eixes denominacions “són invencions de la premsa i que no són descriptives de la situació del partit”.

Per això, assegura que la seua intenció és donar suport també a candidats d’altres llistes, incloent-hi la de CQP, a més d’escollir els candidats de “entre tots podem” mitjançant un procés de caucus intern, per tal de introduir persones afins als valors fundacionals de Podemos.

Mario Cánovas: “Vaig en una candidatura independent perquè la gent tinga l’oportunitat de votar les persones”

Mario Cánovas es presenta per a donar continuïtat al que va començar, sabent que no serà elegit. Així mateix, vol donar la possibilitat també de donar visibilitat al seu programa: “vaig en una candidatura independent perquè la gent tinga l’oportunitat de votar les persones” ja que pensa que no es deu votar una llista perquè algú ho diu.

Cánovas afirma que està segur que la gent votarà la llista “que la cúpula ha manat votar”. Sobre la declaració de Copete en què afirma que el sector crític no existeix, ha afirmat que “si Copete, que primer es definia com a sector crític, diu que no existeix, és que no existeix”.

Mario Cánovas

Aquest militant de Podemos afirma que quan isquen les llistes, i hi haja una avalada per l’equip CQP de Madrid, retirarà la seua. També explica que es deu als valencians i valencianes, “l’important és que es facen les coses bé a la Comunitat, i no deure favors a Madrid. No està renyit defensar les polítiques de Podemos amb què Pablo Iglesias arribe a la Moncloa”.

Més que les persones, compten els ideals. Afirma que no deu favors a ningú perquè no n’ha avalat cap, únicament la seua terra i l’important és defensar els interessos i idees del partit, apoderar el poble està molt bé i cal portar-lo a bon terme, està convençut que el diferencia de CQP, el fet de no haver de tornar favors a Madrid.

El candidat finalitza les seues declaracions afirmant que si arriba a la Generalitat i demostra que es poden fer les coses bé, serà la millor propaganda perquè Pablo arribe a la Moncloa.

Comparteix

Icona de pantalla completa