Alcoi acull dissabte recital-homenatge a Ovidi i Giné

Els músics i cantants del País Valencià i la Catalunya del Nord s’agermanen en el col·lectiu Ovidi Montllor per promoure la nostra llengua davant la imposició de les llengües d’estat i l'omnipresència de l'anglés
13 març 2015 01:00h
RedactaVeu / València / Alcoi
 
La cita és aquest  dissabte, 14 de març, a les 8 de la vesprada en el Teatre Principal d'Alcoi. Rossellonesos i valencians tornaran a sonar en viu cançons d'Ovidi Montllor com Montserrat o Perquè vull; i, de Joan Pau Giné, Adiu, ça va? o L'allioli, ara amb accent valencià, ara en català septentrional, “ja que cada un dels intèrprets farà seua no només l'adaptació de Giné que hagen publicat en els discs, sinó la peça d'Ovidi que hagen triat per a arredonir el tuacte”.
 
L'acte tindrà forma de recital de cançons de Giné i d'Ovidi, represes pels paisans d'un i de l'altre; “d'una llesqueta” i de “la terreta”, com deia Ovidi Montllor en la seua Cançó del cansat.
 
Després que l'any passat editaren el llibre-disc quàdruple Canten Giné amb noranta-dos versions de les cançons del Joan Pau (mort en accident de trànsit l'any 93), el COM “ha fet seua la proposta” dels col·lectius del País Valencià per a fer la presentació oficial de la publicació en homenatge pòstum al celebrat cantant rossellonés.

 
“Que hagen triat el poble d'Ovidi Montllor i no cap altre per a celebrar-ho és un altre al·licient: no debades, com enguany fa vint anys del traspàs de l'enyorat 'cantactor' alcoià que dóna nom i cognom al Col·lectiu de Músics del País Valencià, l'acte tindrà forma de recital de cançons de Giné i d'Ovidi, represes pels paisans d'un i de l'altre; d'”una llesqueta” i de “la terreta”, com deia Ovidi en la seua Cançó del cansat”, expliquen els organitzadors d’aquest recital que tindrà lloc en el Teatre Principal d'Alcoi.
 
VerdCel, Owix, Manolo Miralles, Gent del Desert, Clara Andrés, Bertomeu i Atzukak

De tot el personal que ha participat en l'edició del Canten Giné —entre els quals noms coneguts com els d'Andreu Valor, Carles Dénia, El Diluvi, Hugo Mas, La Caixa de Gel o Smoking Soul's–, hi actuaran en representació local VerdCel, Owix (amb Manolo Miralles), Lluís Vicent, Gent del Desert, Clara Andrés, Bertomeu i Atzukak. De l'altre costat de la Serra de l'Albera vindran el grup de reggae Ghetto Studio (de Banyuls de la Marenda), el cantant del duo Llamp Te Frigui, Franck Sala (Cornellà de la Ribera) i, el més veterà, el cantautor i vinyater Pere Figueres (Pontellà, 1950), tots de la comarca del Rosselló.
 
Les entrades per al recital, amb un preu de 10 euros, estan a la venda en Instant Ticket al mateix preu que en el finestró del Principal, dos hores abans del concert. Més informació en Col·lectiu Ovidi Montllor.Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next