Diari La Veu del País Valencià
El professorat interí agredit per la conselleria convoca vaga interina
RedactaVeu / València

El motiu és que la nova proposta de conselleria condemna a l’atur el 50% del professorat interí amb anys d’experiència als centres educatius, i es fonamenta en la premissa que els millors són els que aproven una oposició. Per als interins aquesta és una afirmació molt qüestionable i que hauria de ser el punt de partida d’una negociació seriosa, cosa que no ha permés la conselleria.

La CPI afirma, “molt lluny de seguir el procediment democràtic de buscar el consens amb els sindicats, la conselleria ha desconvocat hui la mesa una hora abans de l’inici i ha deixat plantats els representats dels treballadors sense complir en temps i forma”. El subdirector ha explicat que han entés que cap sindicat firmaria i per això han decidit desconvocar la mesa i publicar directament una ordre.

És a dir, “la Conselleria d’Educació, adoptarà unilateralment i dictatorialment el primer esborrany del document” declaren els membres de la CPI.

Per als interins, la Conselleria d’Educació “és conscient del mal que faran al sistema educatiu i a les famílies del personal acomiadat, i per això intenten amagar-se amb la campanya de desprestigi a què sotmeten el col·lectiu docent amb declaracions de la consellera, que fa responsables els docents del fracàs escolar”.

Però, per al professorat, la realitat és que el factor principal del deteriorament del sistema educatiu públic són les retallades dutes a terme per l’Administració: eliminació del sistema de 5.000 docents, reducció dels desdoblaments, desaparició del suport a l’alumnat amb necessitats educatives especials, augment de la ràtio en tots els centres, manca de recursos, etc.

“Aquest desmantellament de l’educació pública ha sigut suplida pels docents amb esforç i creativitat, sense incomplir la seua tasca d’educadors” destaquen els professors.

De la mateixa manera, el col·lectiu docent califica de ‘fal·làcia aberrant’ l’afirmació repetida als mitjans de comunicació que “els millors educadors són els que passen una prova aleatòria i no els que porten anys de servei”, ja que segons el col·lectiu, “l’experiència és un factor ben valorat en qualsevol empresa”.

A més, per a la CPI hi ha contradiccions en els criteris de selecció del professorat, ja que als docents de la concertada i als que imparteixen la matèria de religió no se’ls exigeix cap prova, tan sols mèrits, malgrat estar pagats amb els mateixos diners públics que la resta.

Els interins destaquen que “les contradiccions es tornen a fer evidents en el cas de la RTVV, en què els treballadors acomiadats havien superat i aprovat les proves d’una oposició pública, mentre que molts dels que mantenen el seu lloc de treball en aquest mitjà públic no han superat cap oposició”.

Per al col·lectiu docent interí, queda clar, per tant, “el criteri de selecció dels treballadors públics és l’afinitat política, l’amiguisme, el favoritisme i els interessos particulars i que el document imposat als interins és una manera de desfer-se d’aquells professionals que han treballat dignament i que estan defenent amb totes les seues forces l’ensenyament públic dels valencians”.

Per tot això, la Coordinadora de Professorat Interí manté fermament la proposta de vaga de tot el professorat interí i fa una crida a tota la comunitat educativa a donar suport des dels centres, ja que “som tot el col·lectiu docent i l’alumnat el que està afectat i continuarà sent afectat per aquestes retallades dràstiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa