Diari La Veu del País Valencià
Bellver: ‘És incompatible defensar les senyes valencianes i parlar català’

EP / València.

El portaveu del grup parlamentari popular en les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha assegurat aquest dissabte que “és incompatible defensar els senyals d’identitat valencians i dir que la llengua que parles és català”. Per açò, ha afegit, “l’oposició en les Corts ha demostrat amb paraules i amb fets, els seus vots, que no tenen cap intenció de defensar la nostra llengua, cultura, símbols i tradicions”.

Bellver, en un comunicat, ha criticat “l’últim capítol protagonitzat per l’esquerra” en la tramitació de la Llei de Senyals d’Identitat, que conclourà amb la seua aprovació en el ple previst para dins de dues setmanes.

“L’esquerra no solament va rebutjar, en el debat de les esmenes a la totalitat, donar suport a aquest projecte legislatiu. En la Comissió de Coordinació del dimecres passat, va tornar a evitar el debat per a no donar la cara i no dir clarament a què s’oposa exactament”, ha afegit el síndic.

Per al portaveu ‘popular’, “la nostra obligació com a representants dels valencians és garantir la conservació i impulsar la promoció de tots els elements que ens identifiquen com a poble, sobretot la llengua valenciana, però també els nostres esports autòctons, la música i el folklore valencià o els personatges il·lustres valencians que al llarg de la Història han defensat i promocionat la nostra cultura i la forma de ser i d’expressar-se del nostre poble”.

En aquest sentit, Bellver ha assenyalat que “hem de respectar i protegir les nostres tradicions, inclosos els bous al carrer, per als quals tenim la regulació més estricta en matèria de seguretat per als ciutadans i de respecte pels animals”.

De la mateixa manera, ha destacat que “són molts els diputats de l’esquerra que no solament no respecten aquesta tradició, sinó que l’ataquen directament en els seus discursos i que la prohibirien, si pogueren, encara que els ciutadans, majoritàriament, aposten per aquesta tradició en els festejos populars”.

‘Vacuna contra el virus catalanista’

Per al portaveu del PP, “hi ha milers de festes en municipis de la nostra Comunitat que ningú entén sense els bous com a part important dels seus festejos”. “El que de veres molesta a l’esquerra és la garantia que aquesta Llei ofereix per a la promoció de la nostra llengua i la nostra cultura, perquè posa una barrera legal al seu afany catalanizador i catalanista”, ha assenyalat. Al seu judici, “eixa és la principal pega que posen a donar suport a aquesta norma: és com una vacuna contra el seu virus catalanista”.

Comparteix

Icona de pantalla completa