Compromís per Paterna exigeix un banc d'aliments municipal

La formació assenyala que el projecte pot fer-se amb una part dels dos milions transferits des de l’Estat, descoberts per Compromís al BOE
7 gener 2013 01:00h
RedactaVeu /Paterna
 
“Aquest banc d’aliments públic que proposem estaria gestionat pels serveis socials de l’Ajuntament i nodrit amb els aliments, aptes per a consum, que els supermercats retiren de la venda al públic per tindre una caducitat pròxima. Per això demanem, i esperem, que tots els grups polítics representats al consistori recolzen la nostra proposta i que la moció de Compromís isca endavant”, assenyalen des de Compromís.
 
La formació va presentar la moció al mes de setembre, “però el PP ens demanà que la retiràrem amb la promesa de constituir una Mesa de Solidaritat. I fins el moment el PP s’ha dedicat a fer el seu teatret de convocar i no treballar i ha fet una mesa que no ha aprofitat per a res”.
 
La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, afirma que “des del nostre grup municipal hem requerit oficialment a l'Ajuntament perquè es modifiquen els pressupostos municipals, de manera que es comptabilitzen els 2 milions ‘extra’ d'ingressos”.
 
A més, “també hem requerit al Sr. Agustí que aquests diners es destinen a la creació del Banc d’Aliments Municipal, i per a incrementar altres partides de despesa social com: menjadors socials al nucli urbà i La Coma; augmentar la despesa en Programes d'Inserció Social i Laboral; augmentar les Subvencions a Associacions d'Ajudes d'Acció Social; augmentar les beques escolars i mantenir recursos escolars com l’Escola d’Estiu i Escoles d’Adults, aquestes últimes partides suprimides pel PP”.
 
La regidora de Compromís en Paterna explica que “experiències com la que ja hi ha a Almussafes, on Compromís té l’alcaldia, i les converses amb tècnics dels serveis socials de Paterna, així com amb responsables de supermercats, fan que es tracte d’un projecte viable i factible, per la qual cosa únicament necessitem l’impuls i la voluntat política de l’ajuntament governat pel Partit Popular”.

next