Diari La Veu del País Valencià
La UTE de l’imputat Castel Aznar i el despatx de Broseta ja rebien adjudicacions de Blasco el 2004
RedactaVeu / València

Més llum sobre el cas Cooperació. La diputada d’EU, Marina Albiol, ha dit, “la mateixa UTE(Unió Temporal d’Empreses) del despatx de Broseta i Caaz encarregada de l’avaluació dels projectes de cooperació, va rebre una adjudicació de 360.000 euros per part de l’Institut Valencià d’Habitatge SA quan Rafael Blasco era conseller de territori i habitatge”.

“¿Com acaba una empresa tan respectada i coneguda com el despatx de Broseta associant-se en una UTE amb l’empresa insignificant de Castel Aznar?”, s’ha preguntat la parlamentària, qui ha presentat una bateria de preguntes per tal de comprovar si l’empresa de l’imputat ha facturat a la referida conselleria per algun contracte menor i també ha sol·licitat accedir als dos expedients de contractació de la UTE Broseta-Caaz.

“Molt significativament, la UTE de Broseta i l’imputat Castel Aznar va rebre la seua primera adjudicació el 2004 per part d’una empresa pública dependent de la Conselleria de Territori, en la qual havia sigut nomenat Blasco conseller un any abans”, ha relatat Albiol.

La parlamentària ha sol·licitat al Consell si la citada UTE, o algun dels seus components, va rebre algun contracte menor de la Conselleria durant l’època de Blasco (2003-2006).

A més a més, la diputada d’esquerres ha explicat que el projecte ja fou promogut per Blasco des de la Conselleria de Benestar Social el 2003.

Albiol ha ironitzat amb el ‘caràcter polifacètic’ de les empreses de l’imputat Castel Aznar ja que “s’adaptaven sistemàticament a les dedicacions institucionals de Blasco”.

Així, ha explicat la parlamentària, “si Blasco controlava l’Institut Valencià d’Habitatge, Castel Aznar rebia una assistència tècnica per a temes d’habitatge. Però quan Blasco passa a conseller de cooperació, Castel Aznar rep l’avaluació dels projectes de cooperació, i tot, per a més escàndol, dins la mateixa UTE”.

“Ja li ho va dir Blasco a Tauroni en una conversa punxada per la Policia: no podien estar en el monocultiu”, ha recordat la diputada d’EUPV.

Comparteix

Icona de pantalla completa