Diari La Veu del País Valencià
Foment paralitza les obres a les carreteres valencianes
RedactaVeu / Madrid

El representant de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha registrat una bateria de preguntes dirigides al Ministeri de Foment perquè el Govern done explicacions “no a qui formula les preguntes ni a la seua formació política, sinó als veïns i veïnes d’eixos municipis afectats pels incompliments dels diferents governs, que no han acabat obres o han decidit paralitzar-les i destinar els diners en altres punts de l’estat”.

En aquest sentit, Baldoví ha demanat explicacions per la paralització de les variants de la Font de la Figuera, Favara-Cullera i Benissa.

En el primer cas, les obres no es reprendran, almenys, fins l’any 2017, encara que el projecte ja es troba executat en un 25%.

Segons Baldoví, “paralitzar durant quatre anys les obres, causarà la deterioració de moltes de les infraestructures ja fetes, per la qual cosa el dia que es reprenguen, suposaran un sobrecost”.

A més, el projecte de la variant, que no s’ha fet tan bé com es podria, ha partit en dos el terme municipal de la Font de la Figuera i ha causat un impacte paisatgístic, ambiental i social més gran encara, amb unes obres parades i sense donar el servei que haurien de donar, que és evitar més accidents mortals com els que han succeït durant dècades a l’antiga carretera.

Joan Baldoví al Congrés dels Diputats

Per eixe motiu, el diputat de Compromís en el congrés ha demanat a Foment que, mitjançant la resposta parlamentària, “explique als veïns i veïnes de la Font de la Figuera per què es paralitzen les obres de la variant i també per què s’injecten diners per a acabar treballs en altres punts de l’estat, cosa que margina les infraestructures valencianes”.

Variant Favara-Cullera

Les mateixes preguntes ha formulat Baldoví sobre la variant de l’N-332 entre Favara i Cullera, a la Ribera Baixa, unes obres que porten un considerable retard i que ja s’han paralitzat en diverses ocasions.

També, el parlamentari de Compromís ha preguntat pel pas inferior de la V-30, a Xirivella, una obra per a la qual es necessiten 13 milions d’euros i que l’estat, també ha marginat.

Baldoví també ha portat al Congrés dels Diputats la paralització de les obres de la variant de Benissa, que estan parades des de fa quatre anys perquè l’empresa adjudicatària està en concurs de creditors.

Segons ha explicat el diputat de Compromís, “el mateix ha passat amb unes obres a Alcalá de Guadaira, però açò no ha sigut un impediment per a licitar-les de nou, mentre que els veïns i veïnes de Benissa segueixen suportant el trànsit per dins del seu casc urbà”.

A més, Baldoví ha demanat explicacions sobre la no realització de les obres del tercer carril de l’A-3 al seu pas per Bunyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa