Diari La Veu del País Valencià
Troben vius els dos turistes de Sueca desapareguts en l’atemptat de Tunis
Europa Press / València

El ministre, que ha comparegut en roda de premsa a València, ha explicat que es tracta d’un matrimoni procedent de Sueca (Ribera Baixa) que, després de l’atemptat, s’havia amagat a l’interior del Museu del Bardo.

Així, García-Margallo ha assegurat que “després del terrible dia d’ahir, hi ha molt bones notícies”, ja que, segons ha indicat, aquest mateix matí ha tingut constància que han trobat “sans i estalvis Juan Carlos Sánchez i Cristina Rubio, embarassada de quatre mesos, i naturals de Sueca”, que romanien il·localitzables des del dimecres.

“Al llarg de la nit”, funcionaris espanyols a Tunísia, “han realitzat dues visites d’inspecció al tanatori’ ” i, “encara que no estaven els cadàvers, no podíem estar segurs que no havien mort”. Així mateix, es van realitzar diverses temptatives de contactar amb els telèfons mòbils dels desapareguts amb resultat insatisfactori, ja que els terminals estaven apagats.

García-Margallo ha explicat que aquest matí, l’ambaixador a Tunísia li ha indicat que els dos desapareguts “podien estar ocults en el museu” i ha puntualitzat que, després de rebre la notícia, ha telefonat a la germana de l’home desaparegut “per a tranquil·litzar-la”. Més tard, “a l’hora”, ha rebut la confirmació que tots dos es trobaven amb vida.

El ministre, qüestionat pels mitjans sobre si havia parlat amb ells, ha assegurat que “el que han de fer és tranquil·litzar-se” i ha insistit que “cal respectar l’estat d’ànim d’aquestes persones”.

Avió per a repatriar els cadàvers

En l’atemptat han mort un matrimoni de Barcelona. De la mateixa manera, García-Margallo ha assegurat que “d’un moment a un altre” eixirà un avió per a repatriar els cadàvers dels morts en l’atemptat i que la parella de valencians “podran, si volen, utilitzar-lo per a tornar a sa casa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa