Diari La Veu del País Valencià
Ja està disponible Cinema CAT

RedactaVeu / Barcelona.

Ja està disponible a Google Play i Apple Store la primera aplicació desenvolupada a partir de les dades obertes del portal de cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Es tracta de l’aplicació Cinema CAT, desenvolupada per l’empresa Imobils, que ofereix informació sobre les pel·lícules en cartellera en català, tant si són en versió original com doblades o subtitulades. L’app també permet veure en quins cinemes s’exhibeixen i fer cerques.

L’aplicació ha estat creada només una setmana després que la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura haja posat a disposició de la ciutadania dades obertes sobre cinema en català amb l’objectiu de fomentar l’ús i la reutilització de la informació. Aquestes dades, disponibles en format XML i actualitzades diàriament, es poden utilitzar d’acord amb les indicacions d’ús establertes per la Generalitat, però sense restriccions de drets d’autor, copyright, patents o altres mecanismes de control.

L’obertura de dades de cinema en català s’inscriu en la política de difusió del cinema en català, siga en versió doblada, subtitulada al català o original catalana, que impulsa la Direcció General de Política Lingüística. El portal de cinema en català, renovat recentment, i el compte Twitter @cat_cine són altres actuacions destacades d’aquest àmbit d’acció.

Comparteix

Icona de pantalla completa