Diari La Veu del País Valencià
La UPV, millor universitat en innovació i desenvolupament tecnològic
Redactaveu / València

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la primera universitat en innovació i desenvolupament tecnològic per volum de resultats de tot el sistema espanyol, tal com confirma la tercera edició de l’O-Rànquing, elaborat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE).

El rànquing, que analitza i avalua els tres principals àmbits d’actuació universitaris – docència, recerca i innovació i desenvolupament tecnològic – estableix una doble classificació: en termes absoluts (segons volum de resultats) i relatius (productivitat, tenint en compte les diferents grandàries de cada universitat).

Segona en productivitat global i entre les cinc primeres en totes les classificacions relatives

En el còmput global, la UPV se situa en la segona posició per productivitat al costat de la Carlos III de Madrid, l’Autònoma de Barcelona i la Politècnica de Catalunya, mentre que, per volum de resultats, comparteix la quarta posició amb la Universitat de Sevilla i la Politècnica de Madrid.

En termes relatius, la UPV se situa entre les cinc primeres en tots els àmbits: segona en innovació i desenvolupament tecnològic, tercera en docència, i cinquena en recerca. Per volum de resultats, la UPV, a més de liderar la classificació en innovació i desenvolupament tecnològic, ocupa el sisè lloc en docència i el setè en recerca.

El País Valencià, en el podi de l’Estat espanyol

Per autonomies, el País Valencià es troba entre els sistemes universitaris més productius, al costat de Catalunya, que lidera aquesta classificació, Navarra, Cantàbria, Madrid i les Illes Balears. A més, en termes globals, el rànquing evidencia el domini de les universitats públiques quant a productivitat investigadora i el de transferència tecnològica.

La tercera edició d’O-Rànquing ha sigut desenvolupada conjuntament per la Fundació BBVA i l’IVIE sota la direcció de Francisco Pérez, catedràtic d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València i director de Recerca de l’IVIE. En ella, han participat com a autors els professors Joaquín Aldás, Francisco Goerlich i José Manuel Pastor, així com Juan Pérez, Irene Zaera, Rodrigo Aragó i Héctor García.

Per al seu desenvolupament, O-Rànquing ha comptat amb la col•laboració d’experts en avaluació de l’activitat universitària i la seua qualitat pertanyents a 12 institucions d’educació superior de l’Estat espanyol.

Comparteix

Icona de pantalla completa